發新話題

SEPT 期指, 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-9-18 19:52 發表
快閃
一連兩日違反我平時作風!
紙午交叉左右摑,正路尋日渣過夜,但縮到暈佐,避過一劫。
今日臨尾夾得咁急,又見咁大成交,正路諗渣過周末,但又因為見大成交似「即食」。
所以吉倉訓得安樂。

心理戰術係最麻煩的一種,圖表完全說不清。
當唔加息,大部分散戶都睇好,又見夾上搶貨時,大戶就一刀隊落黎。
尾市挾咁急,有水位食佐先不為過。

回復 441# cowbearcar 的帖子

車兄真係有啲運喎!恭喜。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

如果美女升至 0.618 受阻都幾大鑊!
仲要標普500 破埋 2000點心理關口。
去圖:

附件

其實都有機會反彈完成!
是次20366 起止的反彈,剛好是 7月8日反彈浪的 0.618!
剛好回至 20 sma 企穩。

如果星期一港女又係企穩 20 SMA,要睇 21448 有無支持。

附件

回復 445# cowbearcar 的帖子

Thanks car hing

私竇度,小小分享 有好野,記得 Save圖 做記錄!

反覆反彈未完,唔駛太緊張,如果唔係好容易踩地雷。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-9-19 11:59 發表
所以星期一要把握機會啦。n

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-9-19 11:59 發表
所以星期一要把握機會啦。n

發新話題