發新話題

AUG 15 期指 期權

引用:
原帖由 kevin88 於 2015-8-21 16:37 發表
以前此處許多師兄師姐很勁的,好似OK師兄咁,好肯教人。其實大家各自表述,有對有錯,說話客氣些就可以了。
係呀!以前此處有個Tiger師兄玩期指好勁,日日一萬幾千咁赢,有人置疑佢,佢就即時上佈開倉、平倉。
但最後都是有人說難聽說話,Tiger師兄冇你咁好氣從此消失,咁大家就無咗個學野機會

引用:
原帖由 mon219 於 2015-8-21 14:16 發表
買一沽二都要輸?你唔識計數返鄉下去學、我係一牛一熊過市的
講到“一牛一熊”对衝概念,据我嘅觀察超過95%的人喺唔會一下子理解的。
就算我自己都喺直至日元一日升一千點,两日升咗二千點果一役先明白點解要咁做,但时隔第一次聼到腻種对衝概念已有幾年时间  有啲當年并肩作戰嘅炒友仲要遲過我十幾年先明白
方法嘅其中一個优势mon兄講咗:
引用:
原帖由 mon219 於 2015-8-21 15:56 發表
來到呢個水位隨時都會反上!咁簡單既道理都唔識,俾你講中咁又點?,你敢買咩?低位開倉買到平野有沽有買咁都要唱人,呢的人唔走呢度難有起色!我都望mt.sir快的好番講市,唔使俾你教壞人! ...
就喺摸顶捞底必備
是否理解就要凭各自修行了!

引用:
原帖由 1288 於 2015-8-21 16:53 發表
有無人解釋一下渣一沽二係睇好睇淡?暈
順價差, lc228 sc230X2  唔知咩價入, 同時間入的話食波幅和扣premium,
如果順勢食sc,  等反彈平lc

引用:
原帖由 mon219 於 2015-8-21 11:31 發表
唔講啦,希望睇得明咯
丁..................!明白!
睇得明喇
唔使出帖再问你喇!

好懷念以前提供留意頂/底日期的師兄CB900
日期非常準

金水兄係度,成個場好旺。
恭喜晒

老實說,希望有師兄像CB900師兄提供日期
始終要有租winquote32才做到!
那就避免早了一日開倉挨價

假如大大仙出關開始畫GP,太約幾時畫好
目標日期是幾時?

引用:
原帖由 kevin88 於 2015-8-21 16:37 發表
以前此處許多師兄師姐很勁的,好似OK師兄咁,好肯教人。其實大家各自表述,有對有錯,說話客氣些就可以了。
兄弟你講得好!一直以來我都對人客客氣氣,兄前兄後的稱呼,從沒試過不尊重他,可以看回前文的,今次我只是提醒一下風險問題就三番四次的在說不是!什麼意思?只有佢講先啱?其他人一講就唔啱?以前見佢跟人吵都不知多少次了,今次可以講是唔想忍呢種人!

引用:
原帖由 1288 於 2015-8-21 16:53 發表
有無人解釋一下渣一沽二係睇好睇淡?暈
買call是睇好、沽二是做保護,倉位是買近沽遠就得,只要距離夠沽二都不怕的,睇住唔好俾沽的入到價就得,見升近了就平一張已經可以對衡到

引用:
原帖由 mon128888 於 2015-8-21 17:40 發表

順價差, lc228 sc230X2  唔知咩價入, 同時間入的話食波幅和扣premium,
如果順勢食sc,  等反彈平lc
買一沽二只做上下位如果是升是頂唔住的,必需要夠距離俾自已救倉,看跌先可以係咁做

其實可能大家都睇到有的亂,我正式講一次我昨日開的倉,本來我是買一張228C沽一張234C尾市見不對就加沽一張232C,變成是買一沽二,今早早上低位買到224就等於兩張對兩張,抽高時平左昨日買的228C買回兩張沽的232,234C再反買多張230C沽回兩張228C,過程要靠自已睇位去做先有更好的價位,講咁多又係希望你地睇得明我講乜咯

mt.sir都有教期權,只要大家上下堂就會明白我講緊乜,如果對期權唔熟悉的都好應去學,因為期權先係搵長錢既好方法

發新話題