發新話題

AUG 15 期指 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-11 15:54 發表
波浪理論涉及宇宙各種力量互相支配及尅制,的的確確值得深入了解,毋須理人點睇,呢度好多無牌考官,唔駛理咁多,支持師兄多啲分享

ps.出嚟講番兩句,如果唔係,考官又話你輸到失踪,講吓講吓分分鐘話你跳樓都 ...
咁嚴重支持多點分享修正
今日咁既表現,金水師兄點睇呀?

回復 371# ~family~ 的帖子

今個月以嚟我對個市時冇乜期望,昨日見GP底後推測大市照舊挑戰25000阻力,今日咁嘅走勢,就知道點解阻得咁利害啦,如果因為外圍市况,我真係唔知,訊號上仍未真正有沽貨訊號,睇埋明天開市後個走勢至算,我今個月就食白果中
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-11 16:18 發表
今個月以嚟我對個市時冇乜期望,昨日見GP底後推測大市照舊挑戰25000阻力,今日咁嘅走勢,就知道點解阻得咁利害啦,如果因為外圍市况,我真係唔知,訊號上仍未真正有沽貨訊號,睇埋明天開市後個走勢至算,我今個月就食白果中:smile_30 ...
小弟睇落都認為未斷氣~但危危地!
玩來玩去,企返原地

回復 373# ~family~ 的帖子

個人覺得入塲離塲個時間好重要,好似師兄今日可以把握到食糊位已經相當成功,至於有冇機會食大荼飯就唔駛太著緊,所謂謀事在人,成事在天!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-11 16:57 發表
個人覺得入塲離塲個時間好重要,好似師兄今日可以把握到食糊位已經相當成功,至於有冇機會食大荼飯就唔駛太著緊,所謂謀事在人,成事在天!
金水兄過獎小弟計這區域太多點,不易沖過!
預計回一點休息下才過!沒想到回這麼多.....浪費一點兵力~失策失策

引用:
原帖由 ~family~ 於 2015-8-11 16:05 發表

多點分享呢~
分享唔一定啱,但唔分享錯左都唔知多多交流!
觀點正確

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-11 16:18 發表
今個月以嚟我對個市時冇乜期望,昨日見GP底後推測大市照舊挑戰25000阻力,今日咁嘅走勢,就知道點解阻得咁利害啦,如果因為外圍市况,我真係唔知,訊號上仍未真正有沽貨訊號,睇埋明天開市後個走勢至算,我今個月就食白果中:smile_30 ...
大大仙出佐關無沽貨訊號?!
如果傳統保力加通道去睇
大圖係好差的形態,本來升穿中線20sma係上望好機會
拍偏之餘仲要連尋日個收市價都守唔到
傳統保力加通道用法,從中線開倉至頂/底

諗番今日之所以裂口高開再彈高,然後插水
純因為每月10至12號強姦金 入場接火棒!

始終無租Winquote,可否幫我研究下 中移動
係咪出齊大細蝴蝶兼受阻數字系統103
如果又黎插一輪落88蚊,有乜期權選擇建議?!

我來是求財,互相合作,並非求氣。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-8-11 20:49 發表

如果傳統保力加通道去睇

諗番今日之所以裂口高開再彈高,然後插 ...
沽貨訊號係根據自己個人交易程式而訂,每個人都唔同,MT's 技術基本要求非出關即沽的;而941今天高位是0.618阻力,但太陽V3中代表動力未減弱。

至於求財非求氣大家都係相同,相信車兄唔似果日嘅無謂人,而金水說話只對事不會對人。

金水兄,如果我呢D無謂人的出現可以令閣下多點尊重別人的思想取向,而唔係吓吓教訓人。 無謂人都有丁點價值。
吸收別人的智慧, 化為自己的力量.    E=mc2, 聚則成形 散則成風, 股市亦然.

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-8-11 20:49 發表

如果傳統保力加通道去睇

諗番今日之所以裂口高開再彈高,然後插 ...
傳統保力加通道,以我所知價位升穿中線唔係開倉意思, 要同時配合%B , 或者其它工具如MACD KD或者背馳

PS 我只係看過下書,  知少少討論下, THX C兄

發新話題