發新話題

JUL 15 期指 期權

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-7-17 12:35 發表
其實講一些自創的入市睇法
我都驚影響MT Sir收生
希望大家畀下面,搵到學費既支持下MT Sir的課程
始終係MT Sir開佐個平台才有機會學野
再者,我free出的技巧都係次等貨
新版友有機會學MT 技術,用第一手資訊。

講笑一句,有 ...
混合都唔錯XD

保本赢到钱爲首目標
唔喺會失踪的,有好多赢兄赢姐好耐冇上過黎喇!

引用:
原帖由 sinding 於 2015-7-17 18:12 發表
保本赢到钱爲首目標
唔喺會失踪的,有好多赢兄赢姐好耐冇上過黎喇!
申報!本人一直都在

回復 223# mon219 的帖子

上次同赢兄倾過下,我谂我地两個都唔喺大贪果種,都喺以保本爲上,稳守突击果種
通常我都喺中意話自己用“笨策”

引用:
原帖由 sinding 於 2015-7-17 20:09 發表
上次同赢兄倾過下,我谂我地两個都唔喺大贪果種,都喺以保本爲上,稳守突击果種
通常我都喺中意話自己用“笨策”
係!我地用既笨策就算睇錯要輸都唔使死,呢個先係最保守既方式 有沽有買點都唔會全軍覆沒

買左先沽、唔買唔沽係最安全的,搵到有重要位置就買搏邊、搵唔到就睇定先做

久違的功課:
七月餘下日子都應該幾悶下!
理想期結位為:25001-25199

八月闊到無倫,蟹貨唔多,無參考價值。

九月理想期結位為:24601-24899
但90M街貨,會否無視而衝上去,都有機會架。
可是衝穿28000以上期結是較低可能!

呢三幅圖夠你開倉了。

附件

七月功課

八月功課

九月功課

希望爆上去 262xx ,然後急回。
咁期權長倉就有肉食!
可是,發寒商有權牛皮磨到尾。
「牆紙吃光論」就好比 公開出貓,預先估計最有可能出現的平均期結位!
六月是表表者之一,明明有兩日仲係274樓上,
期結日就狠狠插到平均價低過27000,食盡牆紙。
對於要開倉的同學,呢份功課一直是絕配!

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-7-18 06:20 發表
希望爆上去 262xx ,然後急回。
咁期權長倉就有肉食!
可是,發寒商有權牛皮磨到尾。
「牆紙吃光論」就好比 公開出貓,預先估計最有可能出現的平均期結位!
六月是表表者之一,明明有兩日仲係274樓上,
期結日就狠狠插到平均價低過 ...
失踪好耐皆因太忙,有時間上嚟都冇時間回應,今次要回應下,認識MT SIR技術,你一定唔使輸到失踪;
好多時候輸錢都係因為期望過高,跟訊號買賣及訂下止蝕,總比感情用事好得多;
車兄希望爆上262xx,呢個機會唔敢話冇,即是有師兄見成交唔配合一直沽,沽到總有一天會出現轉勢賺錢一樣(希望)!
睇小時圖訊號現四相頂,要LP請留意#2X3後的DCC位置就得,無謂浪費子彈啦!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

中線而言,22714是否浪底真係有啲懷疑,期指從2008年引伸上嚟嘅上升軌輕微下破,以週圖訊號所見,下行時間未完,一旦下破22714,下一個支持22400。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

發新話題