發新話題

AUG 10 期指,期權

??call扣..定係有期指??
引用:
原帖由 soso 於 2010-8-19 13:11 發表
唔好再升得唔得

引用:
原帖由 lammywinnie 於 2010-8-19 13:24 發表
??call扣..定係有期指??
LP有冇人指點下

引用:
原帖由 paaq 於 2010-8-19 12:40 發表

一朝早見有214C有異動,可能春江鴨已經有啟示
一早幾百張大手成交, 我以為是put,  估不到是 long
故一早沽21600call  LP20800,
現在輸得很慘

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2010-8-19 13:51 發表

一早幾百張大手成交, 我以為是put,  估不到是 long
故一早沽21600call  LP20800,
現在輸得很慘
單從期指或期權倉位, 不能準確推算出大戶意欲何為, Ricky兄應配合自己的分析, 再作買賣策略..
Ricky兄在做即月的208LP嗎?_?

別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-8-19 14:15 發表

單從期指或期權倉位, 不能準確推算出大戶意欲何為, Ricky兄應配合自己的分析, 再作買賣策略..
Ricky兄在做即月的216SC嗎?_?  
O.K. 兄 你好
是即月 SC216.   63點, LP208 在157

O.K. 兄 點看下午的市, 是否有機會到21450.Thanks

下午好難不回,因為穿左保力加通頂

引用:
原帖由 ken2003 於 2010-8-19 12:36 發表
下午要回了, 不然, 向上看到的阻力21580了.
下午好難不回,因為穿左保力加通頂

因為順排,超買可以再超買
多留意轉勢信號

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2010-8-19 14:24 發表

O.K. 兄 你好
是即月 SC216.   63點, LP208 在157

O.K. 兄 點看下午的市, 是否有機會到21450.Thanks
月中打後做即月SC/SP都比較危險, 如果真的要做, 小弟覺得做下月的會比較安全, 一來時間比較多, 二來亦可做FTM..
而Ricky兄亦可重溫MT Sir所教授的七式中, 在什麼時候、Long什麼位置的Call/Put最為合適..

大大仙技術指標處高位, 但1hr & 細圖仍然向上, 如果調整過後未見轉勢訊號, 仍有機會上試21480-21500水平..

941 插2%, 個市仲頂住,太強了

引用:
原帖由 paaq 於 2010-8-19 15:03 發表
941 插2%, 個市仲頂住,太強了
5, 388, 2628, 939都頂住, 補返941嘅點數..

發新話題