發新話題

FEB 15 期指 期權

回復 460# cowbearcar 的帖子

係我諗多咗,240牛區應該要殺,至於果億多份嘅CALL輪,都應係早兩三個月前接落,就算而家指數升咗,想信陰乾各自成為蟹貨,正所謂比死更加難受,26500個位諗快咗,如果要5月先到又變成兩個世界,所以24000末必會穿,而今日嘅高位25048下星期有機會再試;

策畧上見推近24000跟大戶做248SP,相反推穿今日高位25048做248SC,飄移最高境界
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

而呢一組頂5月出現的話,第一個阻力大約26500,交义阻力大約在28300,到否五月再論!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

五月可以穿到26500阻力的話,兩年後個市會去到42000,如果穿唔到,2007年高位32000,可能要多等十年,2015年策果五月沽貨,十月最後上車機會!(Gartley 222)

大家如果未買樓,比唔起首期,點算,銀紙真係會貶值架,用的錢買匯豐啦,有五厘幾息收!

回復 445# ourstation 的帖子

恭喜上水

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-2-27 18:18 發表
搞到樓市,臨尾半粒鐘 #1都要應聲倒下
主要係租金太貴,買唔起樓市民焗捱貴租,租唔嘅市民焗住板房,居住環境越來越差,而班貪官就掃晒工廠去間房出租,真正又一條財路!

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-2-27 23:26 發表
有點唔尋常,248p和246p臨收市大大注。
如果平開,你馬鞍式係最傷的!

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-2-27 23:01 發表
主要係租金太貴,買唔起樓市民焗捱貴租,
租唔嘅市民焗住板房,居住環境越來越差,
而班貪官就掃曬工廠去間房出租,真正又一條財路!
高登有人提水,話香討已經散風下半年美國加息。
今次大大力阻人上車,其實是想你避過一劫!
你話O唔O嘴?

我真係唔明,加息樓價一定會大跌?就好似將加息變成計時炸彈咁,有冇研究物理學?而家全世界經濟放緩,就算中國咁大個新興經濟體都要減息去支持,美國佬加息即是自己走去跳樓!就算加息代表乜?代表經濟好,有好嘅經濟支持物價只有升,直至加到一個高息水平,將資金再引入番銀行,當市塲缺乏流動資金,物價先至會下跌,呢班庸官連咁正常嘅理論都唔識,真係害苦咗人民,住屋係生活必需,叫啲人買唔超樓就唔好買,咁啲人住邊先?呢個垃圾政府講說話真係好不負責任

加息係另類散風,非官方說話!
係咪加息,到時留意。
不過,到時若然feel到樓市塌價
唔好忘記提晒水。

發新話題