發新話題

FEB 15 期指 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-2-25 20:47 發表
除咗對bible 訊號有較深研究之外,其它都好難講出個人意見,响呢幾年玩期權以來,見識到大戶嘅能力,改變短期方向真係食菜咁食,所以太短線嘅賭搏不以置評!
講番個市,好多大藍籌都在大升浪中,就如車兄話嘅2888都見咗一組浪底,或有 ...
"大戶嘅能力,改變短期方向真係食菜咁食"尼句我都認同,金股汇都系甘。

引用:
原帖由 eunyeong 於 2015-2-25 21:47 發表

帶埋我過大海搵食,就理想實現
仲未得住, 仲要做一番研究.
一齊去研究就冇所谓.

引用:
原帖由 sinding 於 2015-2-25 22:57 發表

"大戶嘅能力,改變短期方向真係食菜咁食"尼句我都認同,金股汇都系甘。

24600 < ( 24,836.76 + 24,832.08 + 24,778.28 + 期結) /4 < 25200

23952.88 < 期結 < 26352.88
平心而論,Range太大,參考價值細。

http://www.hkstockradar.com/optionsettleguess.htm
2/25/2015         24350         24620         24920
長倉最痛

囉埋淥豬腸公式:
取開 24388、先高 25174、後低 24233、再高 24986
期望位置: 24744

Good morning

引用:
原帖由 fatpat 於 2015-2-26 08:55 發表
Good morning
早晨,果然平開兩邊殺。
特細 期結日撈底數字串:1、3、6、8、10
相對食胡數字串:6、8、15、20、28、40、46、62
切記不要12、14撈,瀨得多。
祝大家好運

今日都係炒唔掂,太飄。
贏住走就算。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-2-26 09:15 發表

早晨,果然平開兩邊殺。
特細 期結日撈底數字串:1、3、6、8、10
相對食胡數字串:6、8、15、20、28、40、46、62
切記不要12、14撈,瀨得多。
祝大家好運

估唔到原來今朝國指 120p 咁好炒。
仲要用得番我呢堆數字!

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-2-26 04:46 發表
24600 < ( 24,836.76 + 24,832.08 + 24,778.28 + 期結) /4 < 25200

23952.88 < 期結 < 26352.88
平心而論,Range太大,參考價值細。

http://www.hkstockradar.com/optionsettleguess.htm
2/25/2015         24350      ...
唔錯的推算,加上期權和期指阻力區,結果收市都係248附近,今個月真係反覆市,咁下月行單邊大波幅機會大

大戶248SP平均價430點,真係咁好人留番的錢比人搭巴士?有番啲良心
睇番衍生工具,3月輪塲街貨量都幾多,最攪嘢係中間分界238call~239put,如果去到呢個位結,即是兩邊通殺!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

發新話題