發新話題

FEB 15 期指 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-2-25 17:46 發表
呢份成績表如果要比分的話,可以攞足100分,
因為我講過長倉可以玩到打和,你嘅技術已經可以戰勝大戶,但我年紀大,反應慢,
所以唔會玩咁短波幅,大家性格唔同!操作都唔一樣!
車兄上咗雙飛蝴蝶未?
上佐了,CCR班都上埋。
不過,現在只炒 即日仙長倉,未有資本做蝴蝶。

今朝 69入 72食,可上170,執少近5千
3注 21,可上40,又執少3千
臨尾兩次7x震走,上130,又執少6千
差到不得了,但叫都做賺住走,今日執五舊幾。

今早真係有做埋逆購兩邊買,但縮到唔斬唔得,最低可見3點。

為何我在私竇教入市離市教得咁仔細,我希望教返自己轉頭。
助人自助……

反正瀨過尋日果野,心裏估今日會否反向抄尋日。
未開市已諗緊搵位沽,才入到69點!

p.s. 一通無 overall delta 計算,所以如果用組合不建議用一通。
只是 Day Trade真係成本平一截。
如果想建蝴蝶倉,請用傳統證券商致富/耀才等等。
金道收月費,已不是最平的了!

回復 401# cowbearcar 的帖子

講真句,止賺或止蝕係最難决定嘅,好似有時會覺得沽早咗,但有時亦會覺得〝好彩走得快〞!所以冇乜所謂,最緊要賺。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-2-25 19:27 發表
講真句,止賺或止蝕係最難決定嘅,
好似有時會覺得沽早咗,但有時亦會覺得〝好彩走得快〞!所以冇乜所謂,最緊要賺。
呢句真,往往「係好彩走得快」既多,搞到好亂。
所以私竇招新招,希望你畀意見改良或提點。

回復 401# cowbearcar 的帖子

Thank you Win-Hing! 啱使!

引用:
原帖由 sinding 於 2015-2-25 17:57 發表

開多個倉两邊玩亦可做後備, 以防萬一其中一個倉Down佐
還要準備多份後備賭本呀

回復 405# eunyeong 的帖子

齊齊努力搵啦!

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-2-25 19:30 發表

呢句真,往往「係好彩走得快」既多,搞到好亂。
所以私竇招新招,希望你畀意見改良或提點。
除咗對bible 訊號有較深研究之外,其它都好難講出個人意見,响呢幾年玩期權以來,見識到大戶嘅能力,改變短期方向真係食菜咁食,所以太短線嘅賭搏不以置評!
講番個市,好多大藍籌都在大升浪中,就如車兄話嘅2888都見咗一組浪底,或有幾個月時間反覆反彈,目標有機會見140元。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

其實入場後預輸幾多,目標嬴幾多!一個回合一個回合計,以mt技術,等2d3,rp,都搵到食,不過要等

有朋友剛上完最新雙飛蝴蝶班,佢極力推薦,話最新嘅X技術可以預測到每個月嘅頂底,有時間真係唔好錯過。

引用:
原帖由 sinding 於 2015-2-25 20:30 發表
齊齊努力搵啦!
帶埋我過大海搵食,就理想實現

發新話題