發新話題

AUG 10 期指,期權

個人看下週向上動力會大些, 但短期波動難免, 大家小心. 唔好賭噤大.
最近在研究風險管理, 有無師兄師姐可以交流下.
現在計算time, price, volatility 變化對 portfolio 的影響, 要計都好花時間, 唔知邊個有 freeware 可 download 計呢D野呢?

GL support 在20900 左右, 見到208樓下已經不錯, 這一浪205應該見唔倒.

下晝會反彈升嗎??
引用:
原帖由 ken2003 於 2010-8-17 12:15 發表
GL support 在20900 左右, 見到208樓下已經不錯, 這一浪205應該見唔倒.

引用:
原帖由 lammywinnie 於 2010-8-17 12:21 發表
下晝會反彈升嗎??
無噤快呀!

引用:
原帖由 lammywinnie 於 2010-8-17 12:21 發表
下晝會反彈升嗎??
今日窄波幅,等賣地成績。

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-8-16 08:01 發表

各位早晨!

星期五(8月13日)期指上試反彈阻力約21150水平, 高見21147點回落, 亦為Mr. Gann主要阻力..

從日線圖看, 期指星期四(8月12日)稍破調整力量對稱目標約20950水平, 如再下破星期四低位20860點, 則下跌時間 & 力量有所擴張, 期指8月20日下試下行次目標約20480-20500水平, 或8月27日反覆下試20530-20550水平..

如能穩守20860點而上破21200水平, 反彈力量縮減首目標約21420-21450水平..
各位午安!

昨日(8月16日)期指下破8月12日低位(20860點)後反彈, 受制於21200水平, 高見21192點回落..

從日線圖看, 期指昨日反彈高位為一上升浪之力量嚴重縮減目標, 而昨日低位亦為一下跌浪之力量嚴重縮減目標..

如能上破21200水平, 則反彈力量未見嚴重縮減, 反彈力量縮減目標約21420-21450水平; 如未能上破21200水平而下破20800水平, 期指下跌力量縮減目標約20580-20600水平..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

今日期指的波幅的確少得可憐!只有143點

今日期指的波幅的確少得可憐!只有143點,另外成交的張數只得四萬張,真的觀望氣氛濃烈~~

這一浪205應該見唔倒??難道不用補上升裂口的嗎??

引用:
原帖由 hktimothyip 於 2010-8-17 15:11 發表
下一浪9月會見到的.

首幅拍賣的亞皆老街地皮以41億元成交,超市場預期,每方呎地價已過1萬元

發新話題