發新話題

FEB 15 期指 期權

回復 172# ironcondor 的帖子

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-2-12 12:56 發表
仲有一個問題,月頭大戶做嘅千多張248SP平均價430點,如果炒落235要輸4000幾萬邊個比?
Sc度囉唶,大戶邊會唔玩組合!

金水兄和各同學,私竇裏又有好野!
極想你給意見
因為完善的話,MT Sir會加入課程內容
日後師弟師妹都會受益。

Thanks all !

引用:
原帖由 ironcondor 於 2015-2-12 14:35 發表
半月麥記下山,而且太陽出關向下,但太陽麥記向上。
估計輕微反彈後再大調整,等待半月麥記上山加出關,
才有機會大升。
Thank you Win-Hing!
不過恒指太陽未出關向下,而且前交叉都未做,今日個低守得幾好,睇定啲稳阵啲!

回復 165# CB900 的帖子

其實今個月要爆上250之上難度大d,大大轉倉就沽落,唔通踢番上去!除非盤路突變,都係

引用:
原帖由 CB900 於 2015-2-12 16:20 發表
其實今個月要爆上250之上難度大d,大大轉倉就沽落,唔通踢番上去!除非盤路突變,都係
講真,如果比你估得中,就做咗大戶嘅大戶啦!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

劃圖就唔識嘞,訊號都可以估下,明天一組GP幫大富上山,大陽揸槍去打刧,八番九番上山頂,25300見
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

股市估市,大家靠估啦!我技術麻麻,所以係散戶囉

引用:
原帖由 CB900 於 2015-2-12 17:51 發表
股市估市,大家靠估啦!我技術麻麻,所以係散戶囉
其實大家都係老散,最容易分辨嘅,係我哋冇能力將個市舞高弄低,角色清楚就要做一個精明嘅老散。我多次提過今時今日嘅散戶,睇圖表大部份都叻過大戶,所以波浪,江恩理論,全部都係大戶獵食嘅工具,唔信?

就好似尋日咁穿咗前底24311,點量都到235啦,今日仲穿埋尋日底跟住即彈,你話幾多淡友受綁,仲要落23800?大戶不但放你走,仲要畏飽你比錢送你走?笑話

發新話題