發新話題

DEC 期指 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-12-22 16:16 發表
都唔係嘅,百變不離其中,雖然會大跌,但要爆未係時候,如果信心,應該7成把握捉到佢!
好想知道鍾意做大好友的金水兄仍然睇淡渣打的理由
What I´d miss?

回復 380# cowbearcar 的帖子

渣兜熊排裂? QQ圖形係反彈,幾個星期後有之底,到120左右食完正股等位反手沽!睇下做唔做到啦

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-12-22 16:22 發表

好想知道鍾意做大好友的金水兄仍然睇淡渣打的理由
What I´d miss?
當自己知道一隻股票大熊,要搏反彈身手要好敏捷先得,自問唔掂,如果搏3-5%反彈,市塲上好多選擇,有人話我睇熊準過睇牛,可能叫做好嘅唔靈醜嘅靈卦!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

回復 383# goldwater 的帖子

會唔會淨做空倉重好賺

Good morning

引用:
原帖由 CB900 於 2014-12-22 22:01 發表
會唔會淨做空倉重好賺
股票期權大部份都小成交,好難攞價,就好似步入大熊嘅135咁,捉到都冇用,炒期權不離期指;今日太陽撞,應該會回,恆指個形真係值得研究!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

回復 386# goldwater 的帖子

價唔靚沒所謂,方向中和大波幅可以了

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-12-23 09:24 發表
股票期權大部份都小成交,好難攞價,就好似步入大熊嘅135咁,捉到都冇用,炒期權不離期指;今日太陽撞,應該會回,恆指個形真係值得研究!
今日太陽撞問題又出現,可以留意#2B3麥當奴拗落,回馬槍就大鑊!

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-12-23 14:47 發表
今日太陽撞問題又出現,可以留意#2B3麥當奴拗落,回馬槍就大鑊!
阿爺回塘
A50 烏雲蓋頂,仲要1打3

睇下三至九番的圖,就知發生乜事。

發新話題