發新話題

DEC 期指 期權

計H期對稱力量12800,仍有近1000玩。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

回復 171# goldwater 的帖子

港女大升,隻廢獅拖衰家,我轉炒國期好耐!跟阿爺。
2822好過乜

回復 170# goldwater 的帖子

計時間下年二三月有野睇,又睇看共唔共振

引用:
原帖由 CB900 於 2014-12-8 22:46 發表
港女大升,隻廢獅拖衰家,我轉炒國期好耐!跟阿爺。
2822好過乜
CB版主炒國期咁耐都唔同大家分亨下?5號仔始終係香港人嘅希望,當係人棄我取,每年穏定收息就算,等到機會來啦,又會變番紅底股!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

Tks

回復 174# goldwater 的帖子

除非獅子PL變番好,唔係買內銀好過佢!為何渣兜先行一步,既然有疑點,市場大把股票投資,在我心目中,沒有必要買獅子!

Part-Time Trader, Full-Time Income

引用:
原帖由 CB900 於 2014-12-9 09:09 發表
除非獅子PL變番好,唔係買內銀好過佢!為何渣兜先行一步,既然有疑點,市場大把股票投資,在我心目中,沒有必要買獅子!
其實我哋啲老散冇大莊咁多資金,只可以好似收買佬咁,用垃圾價錢去尋寶,買錯就當冇眼光,垃圾始終是垃圾放埋一便,但久不久會發現垃圾亦有寶貝,就好似218咁食正條水,人取我棄!CB 版主認為唔買滙控可以有乜更好選擇?

引用:
原帖由 CB900 於 2014-12-8 00:15 發表
國期星期一附近有細之頂

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-12-8 18:20 發表
大陸佬打本地帮,做到香港冇運行,冇辦法啦,三大國有銀行有六厘息,今年初提過隻3988升咗近4成,如果炒4%息,最少見六元,呢啲環境,高息股就係皇帝!
本港人用番本港貨,睇而家期指圖表,趨勢由下轉上,訊號一定要見魚,所以今個星期237~242 ...
如果守唔住237,有機會上錯賊車

發新話題