發新話題

SEP期指 期權

黑期挨近22500,究竟老美今晚彈唔彈?裂口穿22400的話引起更恐慌沽盤出現,有可能即日見21700
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

回復 550# goldwater 的帖子

要出現呢個結果,流血不可避免了!無奈,這樣爭取民主代價太大!

引用:
原帖由 CB900 於 2014-10-1 15:57 發表

恐慌時出手,而家沒人驚!今月期權極端位係生死線21000,穿左插到…
唔想香港亂
應該216頂到下嘛!210一穿就....

回復 1# OK~ 的帖子

Thanks for your tips

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-10-2 11:52 發表
日本仔美國佬贈慶,明天週五,又要大裂口?下週至有機會出現短底,究竟22400還是21700呢?
但穿22400後最大可能目標係12000-13000
最大可能=高於50%.  要支持師兄, 星期五訓身買PUT至得.

引用:
原帖由 rcecbest 於 2014-10-2 14:05 發表

最大可能=高於50%.  要支持師兄, 星期五訓身買PUT至得.
最大可能或變成真,但我講過一個投機者唔係估中就可以,最重要係當中發展過程點操作,即好似車兄,佢月中做張240p112點講到明睇見23000先平倉,但即日賺幾十點就被震走,幾可惜!

另外我投機着重幾點要缺,1)自已的觀點不會受任何人改變,  2)每個市塲有自己運作模式,不会因為另一市塲而改變自己决定    3)不會依任何術數觀點推測    4)不相信股市有固定時間週期(尤其甚麽水星逆行,火星撞地球等)。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

係!過程好重要,星期二有師兄平淡倉,但我的計算重未到時間,咪搏下囉!最重要自己可以承受到的波幅,期權爆幾十倍好易,問題幾時平倉,出左答案 。梗係清晰啦!贏錢都要高EQ。講就易小弟學習中
其實注碼非常影響交易動作

引用:
原帖由 CB900 於 2014-10-2 16:20 發表
係!過程好重要,星期二有師兄平淡倉,但我的計算重未到時間,咪搏下囉!最重要自己可以承受到的波幅,期權爆幾十倍好易,問題幾時平倉,出左答案 。梗係清晰啦!贏錢都要高EQ。講就易小弟學習中
其實注 ...
係,有人教要賺到盡,千其唔好當落注嘅係錢,當玩大富翁咁,不過當啲錢唔係錢好難!
而家淡倉可以等食魚先平倉,都係果句,睇住兩個位,224,217!

回復 558# goldwater 的帖子

我初部打算應該217先平一平,再等佢彈一彈,再來過,政治市,難捉摸

引用:
原帖由 handcream50 於 2014-10-2 17:05 發表
我初部打算應該217先平一平,再等佢彈一彈,再來過,政治市,難捉摸
預祝師兄成功,賺多啲

發新話題