發新話題

JUL 期指 期權

???

引用:
原帖由 CB900 於 2014-7-11 13:21 發表
暫時236頂住了,圓頂四日加gap down,大富兄弟重拓住,雖然射子午,可能回227殺牛再看
鈇穿 23樓... 歷史要比改寫了...

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2014-7-11 13:38 發表

鈇穿 23樓... 歷史要比改寫了...
呢排大戶好chok!

引用:
原帖由 CB900 於 2014-7-11 13:21 發表
暫時236頂住了,圓頂四日加gap down,大富兄弟重拓住,雖然射子午,可能回227殺牛再看

轉自其他人既睇法:

如果[滬港通] 行得通, 醒目錢會沽 H 股, 買 A 股, 港元高企留港, 並非買樓買股票, 或者開工廠, 而是吼機會入
A 股市場, 近日人民幣亦升溫
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

???

引用:
原帖由 ourstation 於 2014-7-11 14:24 發表
轉自其他人既睇法:

如果[滬港通] 行得通, 醒目錢會沽 H 股, 買 A 股, 港元高企留港, 並非買樓買股票, 或者開工廠, 而是吼機會入
A 股市場, 近日人民幣亦升溫 ...
姐係... 對港女... 無好處...

如果沽H買A,港股會偏軟,H:A差價大的小心

回復 214# ourstation 的帖子

多谢分享!
A 股喺一個好怪嘅市場,唔喺五行欠水,佢地喺炒内幕、炒消息,唔睇基本因素的,跟风的靠胆生毛

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2014-7-11 14:33 發表

姐係... 對港女... 無好處...
而家一日至係十幾億或二十零億, 邊夠推果市, 呢D數只係每日成交既 2-3%, 你話對港女有幾大好處? 反而呢D消息唱得咁行就更加要小心處理
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 sinding 於 2014-7-11 14:59 發表
多謝分享!
A 股喺一個好怪嘅市場,唔喺五行欠水,
佢地喺炒內幕、炒消息,唔睇基本因素的,跟風的靠膽生毛
其實內銀好難發展,
大家都係發炒銀行,大笨象渣打等就升到飛天;
可是,中行永遠都係幾蚊貨仔。
咁樣穿d錢出去「休會」,邊會有運行!
唔係五行欠水,而係漏到無水。
休會漏出既,明顯係貪番黎的錢……

請教各位師兄,金是否都有call同put買賣的?如果可以有邊間公司有得買?對不起,我對呢方面唔太識,如果問得唔好麻煩大家糾正,Thanks so much

發新話題