發新話題

MAY 期指 期權

引用:
原帖由 fatpat 於 2014-5-28 08:47 發表 13711426
Good morning
早晨,係度我鼓勵剛上 B班的新同學發言。
講下你對課程的感受,特別是MT Sir 示範量度 1:1時,
有無 恍然大悟既感覺?

整個課程建基於 B班既 波浪相位理論。
我也是重讀時才更深入了解……
宇宙呎不只應用在期指上,很多正股都能用。
所以多些用!

阿Sir 偏向學術形,會有很多很專業的用字,
但至少你會清楚阿Sir 有否用心去教。
將好深的知識變得淺白易明,這裏有很多師兄會幫忙。
慳料定流料,真係需要新同學講下感受!

引用:
原帖由 e32168 於 2014-5-28 09:22 發表
一開市想夾上又冇乜力, 冇乜方向......

請問各位C-Hing 是否明天結算?
係!不過,課堂上阿Sir講佐今朝會有一棍。
有份上B班的同學可以見證!

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-5-28 09:25 發表

係!不過,課堂上阿Sir講佐今朝會有一棍。
有份上B班的同學可以見證!
Thanks C-Hing.
今朝會有一棍.................o甘 就要 mon 實啦

今朝的一棍已出了吧.

引用:
原帖由 jimtim 於 2014-5-28 10:13 發表
今朝的一棍已出了吧.

有上B班的同學,學下量個時間……

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2014-5-27 15:39 發表
waiting for lp228 at 38 points
昨天買不到, 今早一開2, 15點入2張, 還有錢剩 , 有無機會去一去 226結

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2014-5-28 10:24 發表
昨天買不到, 今早一開2, 15點入2張, 還有錢剩 , 有無機會去一去 226結
入得好靚!抵讚!

我估 22782 咋,無咁貪。
過夜扣好多時間值……
如果上 32+點以上,可以食咁1注,另一注變佐零成本。
博唔博到都贏佐走!
最多當無玩過。
如果你今個本身贏佐唔少,當它零成本的話,就由佢飛……
總之把贏回來的同佢賭,保本很重要。

車兄,
頂底量的話是9:35的一棍高位對吧?

引用:
原帖由 jimtim 於 2014-5-28 10:36 發表
車兄,
頂底量的話是9:35的一棍高位對吧?
阿Sir 用 4X 來量,
如果你有 winquote 用返 4X 來量……

4X 是...?我還未有winquote...
指教下

發新話題