發新話題

MAY 期指 期權

引用:
原帖由 sinding 於 2014-5-27 09:07 發表
搵到有效的方法,炒野的確喺好好玩的。
見過高手示范後,已明白“享受炒野的樂趣”爲何物。
到咗果個阶段,用支枪指住你到唔會离场
係喎!最近唔執著大方向,睇市即刻清晰左,睇到轉角咪夠囉!之前有人教我每月看期權盤食一段夠出糧,漸漸明白了
如果大仙2d3就LC232

引用:
原帖由 sinding 於 2014-5-27 09:07 發表
搵到有效的方法,炒野的確喺好好玩的。
見過高手示范後,已明白“享受炒野的樂趣”爲何物。
到咗果個阶段,用支枪指住你到唔會离场
高手抄即市動作好快,睇到跟唔到,高手說要做到自然反應……
其實每個轉角都中,個種感覺似神級力量

今朝 230p 開 160的怨念
無點睇指標,盲摸摸架!
但勝算高呢!

???

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-5-27 09:59 發表
今朝 230p 開 160的怨念
無點睇指標,盲摸摸架!
但勝算高呢!
ching,

可以講下... 如見 160 = 買不得... 39 = 買得... 甘 AR...

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2014-5-27 10:04 發表
ching,

可以講下... 如見 160 = 買不得... 39 = 買得... 甘 AR...
近乎最盲摸摸的政策
唔買 160的 長倉,真係好重要
買佐見 企唔穩 160就有食好食
期權有權做 short

39點撈底, 原則上當日第一次遇到才考慮
之後會穿機會大
預 35 點止蝕

???

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-5-27 10:08 發表

近乎最盲摸摸的政策
唔買 160的 長倉,真係好重要
買佐見 企唔穩 160就有食好食
期權有權做 short

39點撈底, 原則上當日第一次遇到才考慮
之後會穿機會大
預 35 點止蝕 ...
TKS... 甘米要 MON 住佢...

留意29/5 開始700會以100股為一手入場
希望各位留言/回覆時,不要只回些沒有內容的icon ,既然咁唔想回應就咪回應吧啦。請不浪費版面....  

引用:
原帖由 CB900 於 2014-5-27 09:49 發表

高手抄即市動作好快,睇到跟唔到,高手說要做到自然反應……
其實每個轉角都中,個種感覺似神級力量
高手呢句“要做到自然反應”同我所見到的示范喺一致的,到价就做野,错咗就跟番既定策略/方法去做,基本上喺機械式操作,但失手率很低,多數都中。
我的理解喺先决條件要喺確定方法有效。
到咗呢個位“每個轉角都中”基本上每個高手都唔肯講了

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2014-5-27 10:10 發表
TKS... 甘米要 MON 住佢...
即日仙政策,就算你無政策
買完都要mon住架啦,難度食胡有人通知你?
不幸非走自己期望方向,都要定止蝕位

除非你學最後的課程,雙飛蝴蝶
就可以偶然望下要否加減倉

發新話題