發新話題

MAY 期指 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-5-23 16:18 發表
吉倉,冇方向感,靠估唔可以支持我做買賣!
不過,認同你一點:
230P 早兩日 250點左右 有大量倉:1172張!
唔似係長倉,係咁跌,要3倍利潤的話,咪落去 222xx?
機會細囉!
食光或大半的話,仲有一棍夾上……
而 230C 則只見大注低撈,高沽都有部分,參考性不大。

估計呢兩日完成下個月淡倉轉倉安排,
下周一、二但夾多一下無里頭終極嚇淡倉,就正式落山。

今日內房股出口術,證明好唔掂,呀爺今年有機會試通道底1680。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

原來下星期一美國假期休市!
所以下星期一、二港女自己任行……

回復 693# cowbearcar 的帖子

Thank you cowbearcar Hing!

28/5 期指目標價: 23164
基本上一穿紫色條 Trend Line 就要隨時要調整!

有些恆指成分股主力回頭啦……
#1,#5,#13

不過,上到黎成交唔大,可能會派一輪貨才插水,
亦可能調整至221xx就完成再升過……

估唔到臨收市 國指 10200 Call 39點咁重注入場!
10000 Call 之前 160的怨念 一樣 Work……

其實仲有隻已到期的沽輪:
#29296 行使價:22900 比率:6000
最後價錢:0.045
因此有兩個可能性:
一)呢幾日平均價 22900 樓上,0.4% 街貨都要變牆紙!
二)有價值都好,平均價不低於22630

如果升到5/28號,5/29號回極有限……
呢張都變埋牆紙!

呢幾日既平均價收窄為:22901-23199 範圍內。

Thanks sir

Thanks sir

???

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-5-24 02:33 發表
http://holland.pk/c16usmvi
http://holland.pk/bf0qlh6u

28/5 期指目標價: 23164
基本上一穿紫色條 Trend Line 就要隨時要調整!

有些恆指成分股主力回頭啦……
#1,#5,#13

不過,上到黎成交唔大,可能會派一輪貨才插水,
...
查實以圖論… 好似頂頂地… 如果天日有好消息既沖穿又只到 232…

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2014-5-24 15:14 發表
查實以圖論… 好似頂頂地… 如果天日有好消息既沖穿又只到 232…
一早講佐功課:
#29011 行使價:23200 ,已到期牆紙,街貨 66%
所以夾上空間有限。
但真係仲有一夾才到頂……
硬要買熊證,吼遠少少逢高沽都得既。
不過,最好吼期權或Put輪

發新話題