發新話題

MAY 期指 期權

不過,再一次 Confirm 22973 係大戶重倉沽……

引用:
原帖由 ourstation 於 2014-5-22 23:37 發表
中國財政部昨日發布《2014年地方政府債券自發自還試點辦法》(簡稱《辦法》)通知,經國務院批准,2014年上海、浙江、廣東、深圳、江蘇、山東、北京、江西、寧夏、青島等10省市試點地方政府債券自發自還。

呢個消息唔見有人 ...
學老美,你懂的  
希望各位留言/回覆時,不要只回些沒有內容的icon ,既然咁唔想回應就咪回應吧啦。請不浪費版面....  

???

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-5-23 09:57 發表
搶 LP,唔輸算好彩。
入完即狂夾……
點解今日做... 如托... 下星期都一樣托...

咪講佐囉!
22973 重倉區,企唔到佢上面吼沽。
不過,只限即日仙。
始終仲有一棍大升才正式跌。
偷雞既野,唔學就算,好易賴野!

有冇師兄知內房有乜好消息?
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

如226-227位結算,先上後落,定先落後上好呢?
希望各位留言/回覆時,不要只回些沒有內容的icon ,既然咁唔想回應就咪回應吧啦。請不浪費版面....  

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-5-23 10:35 發表
有冇師兄知內房有乜好消息?
《南方周末》報道,國家住建部多位人士確認,除北京、上海、廣州及深圳之外,其它城市的限購政策可以自行調節,尤其是庫存過大的地方,但不會明確發文。近期北上廣深市場也有劇烈調整,他們正在觀察研究,但發文確認限購放開的可能性不大。

《上海證券報》引述住建部政策研究中心住宅與房地產產業處處長趙路興回覆,上述方向沒錯。(bi/a)

利申: 18.7 入左688 今日20.1 食糊

回復 677# alancsl226 的帖子

thx! alan兄,大陸2,3線城市空置率好高,如果放寬發展商可以減價速消,套現金減輕負債,的而且確係好消息

但2,3線城市嘅人民有冇錢買樓又係另一個問題
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-5-23 12:08 發表
thx! alan兄,大陸2,3線城市空置率好高,如果放寬發展商可以減價速消,套現金減輕負債,的而且確係好消息

但2,3線城市嘅人民有冇錢買樓又係另一個問題 ...
引用:
原帖由 ourstation 於 2014-5-22 23:37 發表
中國財政部昨日發布《2014年地方政府債券自發自還試點辦法》(簡稱《辦法》)通知,經國務院批准,2014年上海、浙江、廣東、深圳、江蘇、山東、北京、江西、寧夏、青島等10省市試點地方政府債券自發自還。

呢個消息唔見有人 ...
可以唔使擔心. 大家明既
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

回復 679# ourstation 的帖子

呢個發債自還嘅消息,我估係中央表明立塲,叫地方政府唔好打佢主意,過去十個㷛九個蓋,地方債爆煲係遲早問題,習主席有可能想長痛不如短痛;而早期融資融券問題,要小心!

發新話題