發新話題

MAY 期指 期權

引用:
原帖由 CB900 於 2014-5-22 14:21 發表

太陽支燭和市場會告訴方向,食住半月麥當勞先,下星期出多棍上先正常,但結算價唔會益街坊,
27-5移動除淨完可能……
如果依數浪法,明日開市後上23300完成一組浪3~1,否則數浪不成立,另如明天於23000反覆橫行,根據釣魚理論,下星期將向215推進。

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-5-22 18:24 發表
如果依數浪法,明日開市後上23300完成一組浪3~1,
否則數浪不成立,另如明天於23000反覆橫行,根據釣魚理論,下星期將向215推進。
道指表面上尋日反彈得好靚,睇清楚剛好受制10天線!
所以今日有機會出吻別……
向下我估會再縮,217可能已跌完。

中國財政部昨日發布《2014年地方政府債券自發自還試點辦法》(簡稱《辦法》)通知,經國務院批准,2014年上海、浙江、廣東、深圳、江蘇、山東、北京、江西、寧夏、青島等10省市試點地方政府債券自發自還。

呢個消息唔見有人講既? 而家咩事? 自發自還? 即係唔使還? 是否定義為唔使還?
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

今個月如果升唔穿 23118 的話,
六月睇好淡……
5月27日的目標價,仍然是 23146。
咁六月調整有機會提早完成繼續升……
暫時重倉位 22976 和 22930,呢兩個位再大量儲貨的話!
打死都要買定下個月淡倉。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-5-19 11:54 發表
暫時又唔駛太悲觀,亦無需太樂觀住,亂局即困局,未來幾個月波幅應該收窄!

http://holland.pk/3bfoev7d
大家睇吓早幾日張圖機會有幾高,升穿頂當然好,但困局都總比插穿底好。

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

Good morning

一額汗!
今朝搶錯價,贏手續費算……

???

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-5-23 08:42 發表
大家睇吓早幾日張圖機會有幾高,升穿頂當然好,但困局都總比插穿底好。

http://holland.pk/3bfoev7d
TKS CHING... 姐係未見突破...

???

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-5-23 09:38 發表
一額汗!
今朝搶錯價,贏手續費算……
搶咩...

搶 LP,唔輸算好彩。
入完即狂夾……

發新話題