發新話題

MAY 期指 期權

等聽日執雞
希望各位留言/回覆時,不要只回些沒有內容的icon ,既然咁唔想回應就咪回應吧啦。請不浪費版面....  

引用:
原帖由 paaq 於 2014-5-21 16:10 發表
等聽日執雞
希望係敢
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

睇226位幾強, 今月埋單唔太差掛
希望各位留言/回覆時,不要只回些沒有內容的icon ,既然咁唔想回應就咪回應吧啦。請不浪費版面....  

再看大仙 +MPC 之後試摸底, 明天應該有力的

希望緊
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

今日近價call /put都好大成交,尤其224p,228c及230c,估散戶搏爆邊,今個月莊家肥!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

連細路都唔放過,搭地鐵都驚驚

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-5-21 16:49 發表
今日近價call /put都好大成交,尤其224p,228c及230c,
估散戶搏爆邊,今個月莊家肥!
咁我份功課就發揮作用了。
其實只需要檢查本月底到期的牆紙!!
http://www.etnet.com.hk/www/tc/warrants/realtime/quote_warrant.php?code=18022

因為係公開資料,你肯逐隻檢查都一樣做到功課。
所以樂意免費係度分享。

#12329 Put 行使價:22300 街貨: 38.1%

#28893 Put 行使價:22388 街貨:1.77%

#29296 Put 行使價:22900 街貨:0.01%

#28894 Put 行使價:22900 街貨:0.24%

================================================================================

#12777 Call 行使價:23200 街貨:0.24%

#29011 Call 行使價:23200 街貨:66.19%

因此,對於發寒商來講,最後五日平均價必須在:
22401-23199 範圍內,
如果升至 22901-23199 範圍內,將會連 #28894 的蝦毛都食埋……
原則上,上面所列的將變成牆紙機會很大。
千萬不要摸!!

唔貪心, 23400 sc + 22200 sp 六月或七月,
係咁意擺一星期,基本上都好肥了!
唔係我靶炮,係發寒商唔可以輸……

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-5-21 18:50 發表

http://www.etnet.com.hk/www/tc/warrants/realtime/quote_warrant.php?code=18022

所以樂意免費係度分享 ...
224~232係牆機會好大,所以就算調整完今個月可以上232機會唔大,而期權230係重倉位,莊家冇理由送錢比我哋洗,係嘞,上次講話莊家嘅對沖方法會同我哋班老散唔同,下集賭塲分解。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

???

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-5-21 18:50 發表

所以樂意免費係度分享 ...
結論係低 ng 過 222 n 高 ng 過 234…

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2014-5-21 19:40 發表
結論係低 ng 過 222 n 高 ng 過 234…
NO!呢個係安全既期權策略。

結論係前面:
因此,對於發寒商來講,最後五日平均價必須在:
22401-23199 範圍內,
如果升至 22901-23199 範圍內,將會連 #28894 的蝦毛都食埋……

但唔可以企正果個位,
因為平均價,一兩日穿佐都可以既。
之後會回返……
後一個價位其實非常進取。
充足按金,又唔知方法才以此為 收息策略。
但係你心水清會發現 call put 的期權金不一樣,
咁你要點做就閣下的事。
當然,如果你讀過A班會回想到怎樣做達至平衡……

發新話題