發新話題

MAY 期指 期權

回復 540# goldwater 的帖子

咁樣似喎,四浪通常都係磨,磨完升穿22680,232應有機,可能去到先調

今次個浪又比上個浪勁左,16/5都唔調,再Mx,睇下跌時叔唔叔!

引用:
原帖由 CB900 於 2014-5-17 14:32 發表
咁樣似喎,四浪通常都係磨,磨完升穿22680,232應有機,可能去到先調
如果真係回瞄浪後先計,即剛完成浪4,現正運行浪5,以數浪的原則浪3不最短(唔會再比人捉掛),咁呢組浪應該破唔到230;而22850亦是一組力量縮減目標,若能以大成交突破,對稱目標23700,但由於太陰仍受一組GP力量威脅,如未能以大成交突破22850,小心釣魚後向下插破21100,學術研究
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

其實有機會出七浪,所以要有兩手準備。
終極超牛睇法是因為竹木女頂穿 天網的話,
DBT 唔係講笑!

7都似,但以燭計,唔調向上力量增加的!坐一條單邊到232先!22280支持位,如果呢招用得,下次續用

引用:
原帖由 CB900 於 2014-5-17 20:07 發表
7都似,但以燭計,唔調向上力量增加的!坐一條單邊到232先!
22280支持位,如果呢招用得,下次續用
半月 一陽遮三陰,強到不得了。
仲要上到黎無沽壓才恐怖!

不過,感覺唔似可以回調咁多。
大富 天網,連埋3月去睇,
下星期一開最高位 22704,
急回至 22481,
然後大V彈……
3月天網勁到 連摸個 1.1 都唔到!
落至1.1.5左右就最後一急升。
今次亦都係,大富靠穩1.2再V上……
如果都係落至1.1.5,唔摸1.1就最多回至22481!

總之,大富 #c 回至 CLM 就是入市時。

覆盤後,發覺 工行有異動盤!
深入價內有好多 call 成交! 升完?
搶貨行使?
對應 Put 果邊都有 800 注成交……

引用:
原帖由 CB900 於 2014-5-17 14:32 發表

附件

ScreenHunter_01 May. 18 11.57.jpg (94.56 KB)

ScreenHunter_01 May. 18 11.57.jpg

看時間車兄講230星期二到,應該早上就到5-1,但g頂時間又未到,假設五浪長過三浪就有可能了
五浪估計亦行五個浪,都係上,27/5:23653

變數突然又多佐
中非正式向回教極端組織宣戰
導火線係捉走28x個女學生!

剛有突發新聞有解放軍開往中越邊境
其實早前掃黃整治,
一改風格係有機會黎料出兵
開發西沙群島預佐挑起事端
搵越南開拖有殺一警百威力
順便了解下和平咁多年
軍方埋牙戰鬥力如何

發新話題