發新話題

波浪理論迷思

回復 213# CB900 的帖子

Thank you CB Hing!
睇你幅图仲有多两個力量哦!

引用:
原帖由 sinding 於 2014-4-15 16:57 發表
Thank you CB Hing!
睇你幅图仲有多两個力量哦!
係MT 學生會明的

CB版主開始暈浪?同早前數法改變咗,有啲乜嘢啟發令方向改變呢?滬港通?
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

???

我正想問... 要甘深...

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2014-4-15 19:20 發表
我正想問... 要甘深...
CB版主意思係B彈完仍有C插,有機會調整浪1嘅0.618=21936,之後到浪三來了
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

???

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-15 19:28 發表
CB版主意思係B彈完仍有C插,有機會調整浪1嘅0.618=21936,之後到浪三來了
Tks ching 解釋...

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-15 19:28 發表
金水師兄計是其中一個數法,浪mx,機會亦大。如今次調整浪又飛髮,破左235-242收上先確認大浪

但時間有個重要g底係六月下旬,唔過埋個底始終難大力買貨!

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-16 01:08 發表

金水師兄計是其中一個數法,浪mx,機會亦大。如今次調整浪又飛髮,破左235-242收上先確認大浪

但時間有個重要g底係六月下旬,唔過埋個底始終難大力買貨! ...
調整形態近年都發展到非常複雜,波幅亦好難以黄金比率計算出嚟,只可以運用3維的時間空間,加多一點點準確度,調整時間底部有可在4月28日,相信相差亦是一日半日,睇睇又有冇機會中。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-16 09:08 發表
調整形態近年都發展到非常複雜,波幅亦好難以黄金比率計算出嚟,只可以運用3維的時間空間,加多一點點準確度,調整時間底部有可在4月28日,相信相差亦是一日半日,睇睇又有冇機會中。 ...
係,月尾有個底,又可以小搏大!

波浪理論嘅大意義是『辨古知今』,從歷史圖表去推算未來,辨錯就再錯,所以12345abc的擺位是不能錯。

發新話題