發新話題

APR 期指 期權

引用:
原帖由 uuyyuu 於 2014-4-10 19:33 發表
呢二三日明派錢,你地執吾倒真係要反醒下!
我都反醒緊,明明部署好,五張賺少五萬幾,冇法,人在市場,心不由己,講真,人人贏錢,邊個派錢?所以老兄呢句無謂嘅説話,慳番啦!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-10 19:58 發表
我都反醒緊,明明部署好,五張賺少五萬幾,冇法,人在市場,心不由己,講真,人人贏錢,邊個派錢?所以老兄呢句無謂嘅説話,慳番啦!
人性係咁,之前話回到223要lc226,到226先做,同自己講破22650加lc230x4,結果x2,我都問緊自己有乜問題?
呢個浪贏唔難,但唔爽!要深深思考。可能係怕夾?

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-10 20:08 發表

人性係咁,之前話回到223要lc226,到226先做,同自己講破22650加lc230x4,結果x2,我都問緊自己有乜問題?
呢個浪贏唔難,但唔爽!要深深思考。可能係怕夾? ...
CB版主,金水另一角度睇,唔緊要的,我哋嘅目標是每次進塲都要贏,那怕佢一分一毫,運氣好嬴多啲,總之:勝!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

以前有個前輩同我講,如果計左價位時間,long左之後,去到價位附近先開機做野!
佢話就係會比市場影響情緒,如果金水師兄係211 long佢到230 就厲害了。
之前計qq跌一百都食唔晒,都沒本事坐全程。呢d已經唔係技術分析問題了

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-10 20:18 發表
CB版主,金水另一角度睇,唔緊要的,我哋嘅目標是每次進塲都要贏,那怕佢一分一毫,運氣好嬴多啲,總之:勝!
金水師兄,用老師的MT技術TST,期權爆升曲位,坐唔到全程贏唔到以小搏大的…

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-10 20:40 發表
以前有個前輩同我講,如果計左價位時間,long左之後,去到價位附近先開機做野!
佢話就係會比市場影響情緒,如果金水師兄係211 long佢到230 就厲害了。
之前計qq跌一百都食唔晒,都沒本事坐全程。呢d已經唔係技術分析問題了 ...
所以金水強調,估中市並非難事,賺錢重於過程裏可以賺多小,就如大多人估中市,到頭來仍是輸錢,呢啲無奈事,經常有的,至於關機,當笑話聽吓就算。

係,分析市況邊有人會關機,除非出左差,旅行,重要唔大注!

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-10 20:55 發表
係,分析市況邊有人會關機,除非出左差,旅行,重要唔大注!
所以討論區特別多笑話,分唔清真真假假

果位老兄有張單,難怪佢咁沙塵!

冇理由比你把食得咁順旣,一定有陰毛?

發新話題
最近訪問的版塊