發新話題

APR 期指 期權

引用:
原帖由 ourstation 於 2014-3-27 12:31 發表

3 倍都唔錯啦!

我又手癢啦, 有個想法玩過3關, 用一筆細既銀碼, 例如數仟蚊, 用過3關方法來玩, 今次用 bible 或期結玩, 但只玩 long 同選可變倍既時機
又要醫病啦

呢個會分開來玩, 唔好影響果長期飯 ...
大赢兄有冇開到頭關啊?今日開中到哦!

今日一點博大都得, 又估佢唔到 执番少少都好.

有個少少問題想請教下各ching, 我有套國指期權倉
lc 104 @ 166 點 x1
sc 108@ 35.5點 x2
sc 110@ 18.5點 x2
sp 9000 @ 10點 x1

如果今個月國指結算係 10900 的話, 我個倉要唔要輸?  因為我見個倉而家仲係 - delta, 唔係好明點解
係咁好似以下咁計呢?
lc 104 成本價10566 - 10900 = +334
sc108成本價10835.5 - 10900 =64.5 x 2 = -129
sc110 = +37
sp 9000 = +10
係咪應該嬴呢? 334-129+37+10 = +252

如果結算係 104樓下, 我就會輸 48點? 咁值唔值博呢?

引用:
原帖由 馬到功成 於 2014-4-10 10:21 發表
引用:

原帖由 馬到功成 於 2014-4-2 20:34 發表
等佐三日終于掉头啦!gogogogogogogogo!
睇怕里刀有牌失中lor

引用:

原帖由 馬到功成 於 2014-4-8 19:17 發表

你未死咩?失佐声甘耐,入佐媽剪未,哈哈哈哈哈哈 ...
還雲

回復 683# alancsl226 的帖子

如果結算係 10900 ,無錯會有252點嬴
如果結算係9000至10400,就輸 48點
低過9000就輸48+低過9000幾多點(因為有張SP9000)
如果結算係 11050就嬴2點,之後每升1點你就輸3點(因為有4張SC,1張LC)
應該係咁計
嚴守紀律,心神寧靜,是決勝的關鍵

應香港交易所的要求,香港交易所股份(股份代號:388)及可換股債券(證券代號:
4575)已於2014 年4 月10 日上午10 時40 分起在聯交所短暫停止買賣,以待刊發此公告。
香港交易所已向證監會申請由2014 年4 月11 日上午9 時正起恢復香港交易所股份及可換股
債券在聯交所的買賣。

引用:
原帖由 1288 於 2014-4-10 17:11 發表
還雲
头七系咪,反呢見吓D熟人先喝忘情水系咪?哈哈哈哈哈哈哈gogogogogogogogogo!

明日又插反二三佰啦,早D走吾好睇开市呀!吾眼敝就吾火啦!

呢二三日明派錢,你地執吾倒真係要反醒下!

發新話題
最近訪問的版塊