發新話題

APR 期指 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-9 10:35 發表
今日最令金水要走的原因仲有,窮人揾食已艱難,仲要比啲有錢人剝削,身在其中就好清楚,
留得青山在  那怕冇柴燒
金水三次出入,賺超過150%,距離江恩的1000%還遠! ...
賭場日日開,最驚你唔來。
反而有時間去下圖書館搵書,
克服心魔才可以再提高贏錢百分比。

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-9 10:33 發表

所以話,計算總有些偏差,時間價位去到差不多位置時,就要睇實,因為有廷伸,而家重未到23170-23300,時間
仍然計下星期一,到時市場會告訴你答案,唯有等待!由於四浪比上次四浪mq,pq,相信5浪抄1浪1:1  223+900=23200
所以23170,2330 ...
多謝900師兄解結,我計之前個大,無計對上功力未夠

http://mag.nownews.com/article.php?mag=1-31-1426

一千名營業員指出四大投資心魔
希望大家一齊進步
技術有了,更需要心理質素提高!

66369 熊 @ 06/27 ~  22950 / 10000

目前最激的熊證,用佢來決定食胡不錯!

唔好淨係講技術分析,從另一角度睇吓,大户基金由濠賭、科網股轉倉去傳統股,全部係指數成份股,個市點解唔升?
呢組係大浪,可以挑戰三萬,但過程先重要,投機者唔理佢有冇升幅,最緊要有波幅!
上次只同我的好友分享咗一個利好訊號,#939,#3988已出現一陽遮三陰。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

講到真正揾錢,就要學啲有錢人點去欺壓窮人,將佢渣乾渣淨,如果學埋Mt SIR嘅蝴蝶倉就巴敝,呢個係我金水未來嘅夢想,錢係我錢,我錢係我錢,有錢越有錢
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

想問問金水兄, 其實我好想上mt sir 的課程, 但因為公司用唔到sp trader, 又睇唔到期權金圖, 好可能日間會miss 左好多信號, 想知道mt sir 的課程係咪可以一早plan 定未來走勢點行去做倉? 如要搬來搬去, 我怕冇時間

引用:
原帖由 jimtim 於 2014-4-8 13:15 發表
"個人來講鍾意即日仙,直接落戰場同你死過。
咁#c就岩我的Style"

車兄, 請問你即日仙是買期指還是期權呢?
因為期權的話即日仙上落不大的.沒有期指副度大. ...
期權can have big swing too.

Think about how much margin you have to but 1 future?

And how much for a LC?

Really depends.  BUT future is MUCH MUCH faster and easier for day trade

引用:
原帖由 alancsl226 於 2014-4-9 11:21 發表
想問問金水兄, 其實我好想上mt sir 的課程, 但因為公司用唔到sp trader, 又睇唔到期權金圖, 好可能日間會miss 左好多信號, 想知道mt sir 的課程係咪可以一早plan 定未來走勢點行去做倉? 如要搬來搬去, 我怕冇時間 ...
alan 兄係我呢度其中一個好友,蝴蝶係無需點搬倉,可平穩發展,技術分析要判別單邊市還是反覆市就夠了,詳情可以向admin了解

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-4-9 10:56 發表
http://mag.nownews.com/article.php?mag=1-31-1426

一千名營業員指出四大投資心魔
希望大家一齊進步
技術有了,更需要心理質素提高!
非常好的資料,學習了,希望盡量應用和控制自己,所以有好的團隊能降低以上風險!

發新話題