發新話題

APR 期指 期權

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-9 10:07 發表
嘩,今日上230,重有幾日,231d熊瓜瓜了
900師兄指教,前一比一今早剛到
是否應改抄其他呢?
但時間右未行完掙扎
先謝師兄

回復 518# CB900 的帖子

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-9 10:15 發表
策略問題,心理質素問題,其它是問題!
向來心魔都是決定性的敵人,我都不知輸了多少次給他

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-9 10:15 發表
策略問題,心理質素問題,其它是問題!
無辦法,如果心理質素搞唔掂,
有時寧願 單邊市 休息。
反覆市先至同佢死過。
最重要清楚自己性格,選個岩自己的戰場去打。
小小分享都提過:
窮人思考小目標;富人思考大目標。
若然你甩唔到呢關,惟有選個做到的方案去做。

MT技術勝在超短時間分辨到是單邊市定反覆市。
所以減省好多不必要亂估!

現周圖行上下波幅,由二月睇到四月看升,中間被人震到暈左,重要是能找出轉角位食條兩三千㸃單邊,用mt技術能夠成功搵出頂底已非常好了!市場永遠是對的,自己的分析和市場背馳时 就要作出檢查才能進步

引用:
原帖由 ~family~ 於 2014-4-9 10:18 發表
是否應改抄其他呢?
但時間右未行完掙扎
先謝師兄
毋須掙扎,如果到依家你仲未平倉,已經好過我同金水兄了!
按贏的百分比來講。
問策略,只能叫你先食胡,再放過一張岩曲位的LC。
好處係錢到佐手先,鎖住利潤。
壞處係同時減少你贏錢的上限。
將好辣變為無咁辣。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-4-9 10:24 發表

按贏的百分比來講。
將好辣變為無咁辣。 ...
車兄意見很好哦,鎖住利潤減低風險
多謝

引用:
原帖由 ~family~ 於 2014-4-9 10:18 發表

是否應改抄其他呢?
但時間右未行完掙扎
先謝師兄
所以話,計算總有些偏差,時間價位去到差不多位置時,就要睇實,因為有廷伸,而家重未到23170-23300,時間
仍然計下星期一,到時市場會告訴你答案,唯有等待!由於四浪比上次四浪mq,pq,相信5浪抄1浪1:1  223+900=23200
所以23170,23300,23200幾個計算約在232區域,明天亦估計出DOJI

今日最令金水要走的原因仲有,窮人揾食已艱難,仲要比啲有錢人剝削,身在其中就好清楚,

留得青山在  那怕冇柴燒

金水三次出入,賺超過150%,距離江恩的1000%還遠!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-4-9 10:24 發表

按贏的百分比來講。
將好辣變為無咁辣。 ...
用spread 可以減少心魔,去到目標價就平,心情輕鬆d

發新話題