發新話題

APR 期指 期權

之前都講過,3維世界係幾咁精彩,天時、地利、人和!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-8 12:40 發表
外圍做得咁差,唔多唔小有啲心理壓力.............................!
所以市場影響心理,還須學習

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-4-8 11:58 發表

再唔食見紅。
做左spread,唔理!係睇下星期,輸盡158點!計數錯就要罰錢,不過最好唔好啦!

好以尋晚咁收市前見GP,貪得意走去玩細期偷雞,第一張成功,第二張今朝瞓醒見美股大跌都打定輸數,但最後都係訊號擊敗外圍因素,好運!當係練習。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-8 12:40 發表
外圍做得咁差,唔多唔小有啲心理壓力.............................!
金水兄其實落單果下都好掙扎,但小弟認為升浪未完所以胆操操入場

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-8 12:41 發表

有時大浪下壓,行好多個gp都唔彈的,所以重要考慮其它圖
感謝師兄提點,我見大仙#1細仙又#2,大圖又見踩,通常有幾個因數才入場,買少少試下

引用:
原帖由 ~family~ 於 2014-4-8 12:57 發表

金水兄其實落單果下都好掙扎,但小弟認為升浪未完所以胆操操入場

引用:
原帖由 ~family~ 於 2014-4-8 13:02 發表

感謝師兄提點,我見大仙#1細仙又#2,大圖又見踩,通常有幾個因數才入場,買少少試下
塵世上都係搏一搏,控制好自己風險和承受力,當訊號出現咪搏囉!

回復 485# cowbearcar 的帖子

"個人來講鍾意即日仙,直接落戰場同你死過。
咁#c就岩我的Style"

車兄, 請問你即日仙是買期指還是期權呢?
因為期權的話即日仙上落不大的.沒有期指副度大.

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-8 09:25 發表
作為一個投機者,估中升穿3萬,或跌穿1萬,其實作用不大,因為投機意是指靈活變化,過程才是賺錢的道理
果然是投機精髓所在,多謝提醒.

發新話題
最近訪問的版塊