發新話題

APR 期指 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-7 09:09 發表
就如金水週末所說,當一切事情加上時間就變得精彩,
3維亦可以證明每事必需配合、天時、地利、人和!
課程很特別,明明跌緊,已經倒返轉計到尖沙咀個位係邊……
23172?
定係23420?
師兄們點睇下周一個目標?

補佐裂口了,未入場的朋友可以追沽了。

重貼功課:

依家中間位,其實升又得、跌又得。
買升故之然失望,本來以為有得數錢,點知變跌錢;
買跌都要心寒,星期一係唔意Chok一Chok就震走你。
有時候吉倉係訓得安樂。

係呢度其中一個我敬重的師兄是金水兄,
好一句:化敵為友

講期指你覺得識、講期權你以為懂,講牛熊證你又留意到d乜?
以前第一樣學炒衍生工具係牛熊證,
輸到訓直,發寒商對於我而言絕對是敵人。
現在卻視之為朋友,特別係我份功課!

呢幾日出佐乜新牛熊證呢?
先講最無人吼的高比率38000轉熊證,成38點才跳一格,
散戶打死都唔會吼!你唔吼,邊個吼?

68263 熊 @ 09/29 ~  22800 / 38000 成交金額:45萬,一圖4/4歷史交易、一幅即市圖

69151 熊 @ 07/30 ~  22775 / 10000 成交金額:21M

牛證就和味了!好多22000或22113打靶的新牛出世,仲要成交額隻隻150+M。
發寒商唔斬呢d吼新近牛高追的叻仔,斬邊個?

69169 牛 @ 11/27 ~  22113 / 10000 成交金額:189M(1億8千9百萬)

69167 牛 @ 10/30 ~  22113 / 10000 成交金額:153M

69170 牛 @ 12/30 ~  22000 / 10000 成交金額:276M

69046 牛 @ 11/27 ~  21965 / 10000 成交金額:312M

69165 牛 @ 10/30 ~  22000 / 10000 成交金額:198M

睇完d新近牛新近熊成交分佈,
你係發寒商會斬邊個?
仲要抵死都回收價:22113!
騎呢回收價,明顯一早計好曬必殺無疑,
如果絕到無屍錢的話,見一見21900不是夢。

返正題,黃金比律又會點?
21052升上黎22767,其黃金比律分別是:
22362   (0.236)
22112   (0.384)
21910   (0.5)
21707   (0.618)

所以睇埋黃金比律,發寒商根本一早計好曬個回收價,
如無意外,下週三前見22110,穿22080就見21910!
驚佢唔斬牛,豪幾百水買一手逼佢斬,
期權大大注LP,實行1:99咁贏返黎。
落黎斬我啦!我笑住唔走送錢畀你使呀!

相信你現在明白為何我改個網名做:cowbearcar

================================================================

見到近牛有大大注撈底,我避一避先。
實有好位再入場。
善用功課才是增加勝算的方法!
引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-4-7 09:27 發表
補佐裂口了,未入場的朋友可以追沽了。
過周末咁辛苦,結果先補佐裂口,
仍然可以係你個入價之下入場。
咁吉倉好合理,訓得安樂!

食糊抹咀22320,哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈,你地gogogogogogogogogogo!

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-4 16:24 發表

Sell April at 22511,  buy May at 22336  - 500 sets
9:50  low : 22318   good job for big brother

引用:
原帖由 馬到功成 於 2014-4-7 10:08 發表
食糊抹咀22320,哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈,
你地gogogogogogogogogogo!
食佐啦,有時間重貼功課。
提水有大注撈底 #69169 近牛,唔可以企大戶對面。
正是:
見入即食胡的精髓所在!

不過,力量太弱,無反手做好。

引用:
原帖由 uuyyuu 於 2014-4-4 16:19 發表
下周初歩訊號反復上落二三天!
反復后看能否再破226?

回復 443# cowbearcar 的帖子

所以兩種策略分別都好清楚,化敵為反230SC,慢慢睇定先食,218sp幾辛苦先賺到十元八塊,走得慢仲要比啲有錢人渣乾渣淨,到時真係鹹豆冇粒好食,所謂與眾為敵,有食唔食,罪大惡極。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 馬到功成 於 2014-4-7 10:08 發表
食糊抹咀22320,哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈,你地gogogogogogogogogogo!
假设你真系做咗, 但系你唔知嚸解在這個价位反弹, 系撞彩!

引用:
原帖由 uuyyuu 於 2014-4-7 10:21 發表
反覆後看能否再破226?
係會上去,不過隻近牛點都要殺佐至講。
有大注入LP,鍾意就跟啦!
一日未落22110,一日都唔好亂咁反手做好。

發新話題
最近訪問的版塊