發新話題

JAN 10 期指,期權

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-1-5 14:55 發表

小弟會等期指上到227-228水平, 再睇下有冇沽貨訊號先開PUT
引用:
原帖由 wai-wai 於 2010-1-6 12:49 發表

看大市走勢而定.....或會see位先行止蝕.....
因感覺大漲小回....

you Today加注??........Why唔等見227-228之上再因應大市走勢而定
所以大趨勢一日未轉, 都唔可以亂咁開倉, 等待大細圖配合確認出現轉勢訊號再做都未遲...
都係嗰句, 睇吓嚟緊期指上到228有冇P & A Signal先轉
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

謝謝OK Hing  advice

回調緊喇喎....會唔會回到聽日呢???..

still strong...

係唔係 bod? 抑底要等機會 sop? 好迷茫

回調下... 22300-22350

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-1-6 13:21 發表

各位午安!

上升力量比預期強, 今早期指未見回調繼續上揚並突破保力加頂...

大仙、細仙出現#2D3, DTR圖看大仙有機會行MCF-DN並且#1 & #2同時向下; 雖然大仙見#2D3由於MA大浪仍然上拓, 預期調整幅度有限, 期指首目標為22350水平、次目標為22200-22250水平...

留意大大仙#2D3形態破壞已不成立, 但仍然是#2X3; 由於是AMA, 預期期指如下晝調整後, 富貴狗將上試22800-22850水平...
大仙行MCF-DN, 但見DCC反彈, 睇吓第一站陣間到唔到先

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-1-6 15:17 發表

大仙行MCF-DN, 但見DCC反彈, 睇吓第一站陣間到唔到先
today seem shot star

引用:
原帖由 floydhk 於 2010-1-6 15:21 發表

today seem shot star
如果今日大成交出Shot star, Floyd兄覺得後市可能會點走?_?

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-1-6 15:24 發表

如果今日大成交出Shot star, Floyd兄覺得後市可能會點走?_?  
first see correction ...

發新話題