發新話題

APR 期指 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-1 15:27 發表
#1928金沙
金水師兄,#27此股小時图3pm,但仍下子午,想沽待#男clm拗落,再配合當時訊號勝算較高,因慎防行返上子午轉勢呢。

引用:
原帖由 sinding 於 2014-4-1 15:34 發表

一揸一沽講明唔喺平倉,但期指喺唔得的。我認爲此乃做期指莊家的优势。
期指可以的,股票就吾好制!反法架!對冲工具就可以。

回復 1# OK~ 的帖子

Thank you so much!

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-1 15:23 發表

請教點鎖倉?sinding 兄
Use a SC to lock most of the profit, assume not big drop later.

e.g. Ja @22000, tomorrow around 225, SC216 @860 to make a covered call.

引用:
原帖由 klm 於 2014-4-1 17:17 發表
金水師兄,#27此股小時图3pm,但仍下子午,想沽待#男clm拗落,再配合當時訊號勝算較高,因慎防行返上子午轉勢呢。
kim hing ,沽強勢股好危險,若果金水冇估錯,#27銀河三個月目標價$120
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 fatpat 於 2014-4-1 17:23 發表

Use a SC to lock most of the profit, assume not big drop later.

e.g. Ja @22000, tomorrow around 225, SC216 @860 to make a covered call.
gold and silver ar, do they have option???

市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

回復 229# goldwater 的帖子

多謝c hing提點,純粹跟亞sir學到的訊號参考,見到當時的势,學習到唔會在那刻買貨,起碼唔會坐艇。至于師兄今次的預測,我亦望麈莫及,還望師兄分享如何用MT技術在時間、價位上預測這樣準確,謝謝!

引用:
原帖由 klm 於 2014-4-1 17:40 發表
多謝c hing提點,純粹跟亞sir學到的訊號参考,見到當時的势,學習到唔會在那刻買貨,起碼唔會坐艇。至于師兄今次的預測,我亦望麈莫及,還望師兄分享如何用MT技術在時間、價位上預測這樣準確,謝謝! ...
在市塲耐咗唔多唔小訓練到一啲市場觸角,就如此次會認為股災,但金水剛相反,是一次難得的機會,如#700,將創新高,就如旱前所提的內銀6厘多息大落後,平嘢梗係冇人夠胆買,但無論如何,炒一回再算
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-1 17:53 發表
在市塲耐咗唔多唔小訓練到一啲市場觸角,就如此次會認為股災,但金水剛相反,是一次難得的機會,如#700,將創新高,就如旱前所提的內銀6厘多息大落後,平嘢梗係冇人夠胆買,但無論如何,炒一回再算 ...

發新話題