發新話題

MAR 期指 期權

引用:
原帖由 uuyyuu 於 2014-3-26 15:09 發表
220一定會再破,訊號2219左右!
有可能係結算位!

引用:
原帖由 uuyyuu 於 2014-3-26 15:09 發表
220一定會再破,訊號2219左右!
收到!
見到呢個价後市又唔喺太差嘞哦!

回復 800# oem7110 的帖子

應該只能應用期指,期權可以是合成期權,合成期指作對沖。

引用:
原帖由 uuyyuu 於 2014-3-26 11:27 發表
注意企鵝下水!
湿哂身喇!

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-3-26 13:17 發表
on.cc專訊】港股今日跌幅雖不大,只跌114點,收報21,732點,惟下跌股份卻高達1,015隻,且不少基金都鬥掟科網、彩票濠賭及新能源等強勢版塊,其中騰訊(00700)更大跌4.85%,居最大跌幅藍籌。輝立資產管理基金經理李國璇坦言,業績期接近尾聲,且臨近3月季結,許多基金都開始重新資產配置,沽出累漲不少的科網股,以鎖定利潤,暫轉泊落後的股份,預期恆指或回落至21,200點至21,400點附近結算。
期指專欄相比之下好一點,反而多人睇的頭條往往好燈。
專欄提出一點很特別,尋日指數跌得唔多,但其實二三線股洗到暈低。
跌少過8.5%的股都入唔到五十大跌幅榜!!
幾蚊份報紙你想乜都準的話,仲使讀課程學野咩?
預早講的高低位全中的話,幾百蚊份都有人買。

另外,出面又黎稻香一蚊雞,通常出親都係睇得好淡,可能指下個月。
但上次叫做失靈,未到月尾已經停佐一蚊雞……
當然是升得飛起。

引用:
原帖由 uuyyuu 於 2014-3-26 11:27 發表
注意企鵝下水!
嗯!真係好正……
就係呢兩分鐘, 218P 係 39點反彈!(最低38點)
目前來講,自己最唔科學,但又出現次數多得驚人的有呢兩招:
A) 160的怨念
B) 39點撈底法

至於 220C 最低36點,尚算一段時間企穩39點再上,
39點上到46點,如果企唔穩真係要閃人,縮得超快!
好唔科學,但又中喎……
O唔O嘴?

大仙,大大仙, 大貴都 2D3,大市應該要休息一下先再升,期結上不到22000

純以 STC 來講,有可能抄12月走法:
回有限夾高期結,下個月一黎就吉一刀再慢半個月上返黎……
即係下個月見佐條五十天平均線222先至講!

但睇埋 macd,好清楚繼續上,23000才是首站。
只是227係好密集的蟹貨區,衝上要消化一段時間,四月上半個月都幾牛皮向上。

有胡即食,書少當營!
同你他講過啦!

引用:
原帖由 sebtam 於 2014-3-26 15:53 發表
大仙,大大仙, 大貴都 2D3,大市應該要休息一下先再升,期結上不到22000
點解咁肯定“期結上不到22000 ”?请赐教!

發新話題