發新話題

MAR 期指 期權

引用:
原帖由 CB900 於 2014-3-12 14:32 發表

大師兄喔
大mud鬼, 市場不段變化, 日日都要學新野, 做細好d
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

回復 449# ourstation 的帖子

上星期學了MT sir的新技術*3pm*,呢兩天套用即市買賣,非常準確呢!

引用:
原帖由 ourstation 於 2014-3-12 14:36 發表

大mud鬼, 市場不段變化, 日日都要學新野, 做細好d
唔使客气啦!
你好多帖对我都好有帮助。

引用:
原帖由 klm 於 2014-3-12 14:41 發表
上星期學了MT sir的新技術*3pm*,呢兩天套用即市買賣,非常準確呢!
睇長缐用唔用得到?

回復 452# klm 的帖子

同時間亦可套用股票身上,現睇住27銀娛,大時代現3pm,行下子午,#2-pc,暫時都無運行。

Good afternoon

引用:
原帖由 ourstation 於 2014-3-12 14:00 發表
我已跟 MT Sir 好多年了,
我是第一批在旺角會址畢業的學生,
近年非常忙, 所以沒時間上新技術,
我還是用老技術呢, 你們講的訊號還可略知一二
大師兄真係玩野!
仲以為你唔識期權,用萬七蚊按金炒細期
如果你用連環扣大期甚至LP,岩只贏咁少!
其實運用佐咁多年,好想跟你學野
等你講解下運用的心得

引用:
原帖由 fatpat 於 2014-3-10 10:53 發表

Done

LP202 x 2 @85.5
SP194 x 4 @42

Biding LP188 x 2 now
Done LP188 x 2 @20 yesterday.

Debit 21.5pts/set.

See how low can it goes in Apr.

P.S. Just an insurance.  I think I will buy UP in APR

引用:
原帖由 alancsl226 於 2014-3-6 10:02 發表

謝金水兄, 國指9000 put有40點, 收息幾好咁
引用:
原帖由 fatpat 於 2014-3-6 18:30 發表

基本按金(HHI) ~$31150
ATM Premium ~180pts
Assume          $50/pts

Drop to and settle @9000

Max margin <$40000

ROI 40 x $50 / $40000 = 5%  
Alan C Hing

HHI SP9000 @71 now and initial margin (IM) ~$19503

IF you bought it @40, what would you do now?

P.S. 9400P @205, quite close to the estimated ATM ~180pts

天匯財經(MegaHub)進階互動圖表:最近騰訊資金流圖及阻力位。大摩高盛勁沽!!

If 700 drop, then HSI

發新話題