發新話題

JUL 10 期指,期權

早左開short倉, me too!

早左開short倉, me too!

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-7-6 16:43 發表
新聞: 賭仔世盃輸80萬求助戒賭

計我話他呢兩個月跟MT Sir上堂, 再用80萬做些期權, 應該至少賺1-2萬啦
如果我真係有80萬只係賺1-2萬,我會睇唔起自己.

dj 而家升170, 聽日已經到20300

Update 下個周線圖係個頭像位先, 呢一次既目標係 2067x, 再上就係 219xx 樓下, 行完呢個 c 仔又要小心啦

壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 ourstation 於 2010-7-6 23:54 發表
Update 下個周線圖係個頭像位先, 呢一次既目標係 2067x, 再上就係 219xx 樓下, 行完呢個 c 仔又要小心啦
C 兄.. 我同你一樣... 睇今次會升到.. 206XX 依D 位... 不過.. 219XX.. 我估未必上到...

引用:
原帖由 terry 於 2010-7-7 00:02 發表

C 兄.. 我同你一樣... 睇今次會升到.. 206XX 依D 位... 不過.. 219XX.. 我估未必上到...
219xx 呢個未必到, 呢個係要d時間 (以星期計) 同力量, 因為係睇周線圖, 而且條線係每星期向下減幾十點, 所以每個星期要 review 一次

但如果做期權, 呢個數據就好有 value, short 呢d位以外

還有既係 206xx 果個係 1x1 位, 都要好有力量先可以 break 到

引用:
原帖由 ken2003 於 2010-7-6 11:17 發表

要去完中環先去尖東喎
Ken兄上完實戰學以致用, 勁
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

morning
long AO again

Good morning.
Drop to 19900. Back to struggle area....
2014年目標順從宇宙力量, 助人為樂

發新話題