發新話題

JAN 10 期指,期權

引用:
原帖由 OK喎~ 於 5-1-2010 03:09 PM 發表

MT Sir教落, MA大浪拓住/壓住, 就要留意有冇#2D3、同埋DTR圖有冇MCF-UP/DN配合沽頂/撈底...
小弟認為有呢個個P-Signal配合, 入市起碼有8成以上捉倒轉角位; 再配合埋A-Signal就更加肯定
重點係做得多唔代表做得啱,  ...
Quite true "捉得啱嘅話, 機會一次就夠"
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

引用:
原帖由 lofu 於 2010-1-5 15:12 發表

Quite true "捉得啱嘅話, 機會一次就夠"
如果Lofu兄有上Bible & GP嘅課程, 例如喺09年10月2日 & 12月21日低位, 大圖都出現#2D3嘅訊號...
結果10月2日開始去到10月23日, 期指由20200升到22649; 而12月21日期指低位20897升到宜家223樓上...
所以只要大圖出買入/沽出訊號, 隨時都有過千點升幅, 見訊號做一次已經好過成日出出入入...
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 Middleway 於 2010-1-5 15:17 發表
looks like 大大仙 will have a pronounced #2D3 soon....
現階段睇大大仙有機會係#2D3, 但要留意#2嚟緊會唔會再破之前1月4日10:45嗰個高位先可以確認...
如果呢個UP-P, #2上破1月4日嗰個高位, #2D3就唔能力成立, 小心

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-1-5 15:23 發表

如果Lofu兄有上Bible & GP嘅課程, 例如喺09年10月2日 & 12月21日低位, 大圖都出現#2D3嘅訊號...
結果10月2日開始去到10月23日, 期指由20200升到22649; 而12月21日期指低位20897升到宜家223樓上...
所以只要大圖出 ...
其實呢樣野係 best practice ... 因大戶成日住你黎做..

引用:
原帖由 floydhk 於 2010-1-5 15:32 發表

其實呢樣野係 best practice ... 因大戶成日睇住你黎做..
Floyd兄此話何解?_?

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-1-5 15:35 發表

Floyd兄此話何解?_?
put it simply, 有signal , do野,  冇signal 睇野, 手痕, 食野....

你一入市, 你既body己經毫冇保留赤裸裸咁 比大戶睇晒

引用:
原帖由 floydhk 於 5-1-2010 03:39 PM 發表

put it simply, 有signal , do野,  冇signal 睇野, 手痕, 食野....

I'm a shy guy.  I'd like to see big traders' first.   before trade.
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

有時作為一個成功既trader, 都幾人格分烈....

引用:
原帖由 lofu 於 2010-1-5 15:42 發表

I'm a shy guy.  I'd like to see big traders' first.   before trade.
又要shy,又想試下禁果.....二難...

引用:
原帖由 floydhk 於 2010-1-5 15:39 發表

認同, 好多時都係因為冇signal時手痕累事...
所以唔作太多公開分析討論, 只係見倒signal自己靜靜做trade, 大隻佬睇唔倒就唔洗受鈀, 咁樣應該會賺得更多甚至附最多...
不過相對嚟講, 同學就學唔倒嘢...

發新話題