發新話題

JAN 10 期指,期權

引用:
原帖由 mon128888 於 2010-1-5 14:40 發表

抽上去果野我都PUT左等食........ 唔調可能上唔到228喎好似
mon兄預回調水平where

膠水 +60點

引用:
原帖由 mon128888 於 2010-1-5 14:40 發表

抽上去果野我都PUT左等食........ 唔調可能上唔到228喎好似
嗯, 因為PX & MX咗, 如果下星期一收市前至星期二開市, 期指上到22800-22850水平後回落, "震點"就能夠成立...
但距離下星期一仲有4日時間, 而日圖保力加頂宜家大約喺224水平; 所以小弟初步推斷嚟緊呢兩日會喺220-224水平反覆一下先再上228...
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 wai-wai 於 2010-1-5 14:42 發表

甘我張23000put遲D走
小弟會等期指上到227-228水平, 再睇下有冇沽貨訊號先開PUT

Today some bros/sis here are very upset by the fluctuation of the market.

I think they've used mid to long term tactic wrongly for shorter term fry.

Short, mid and long term fry should use the corresponding tactic.
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

坐開一排, 對個市會清晰d, 會有新既睇法
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-1-5 14:55 發表

小弟會等期指上到227-228水平, 再睇下有冇沽貨訊號先開PUT  
開早咗.........

個市唔肯回...

引用:
原帖由 kennybat 於 2010-1-5 15:00 發表

開早咗.........
MT Sir教落, MA大浪拓住/壓住, 就要留意有冇#2D3、同埋DTR圖有冇MCF-UP/DN配合沽頂/撈底...
小弟認為有呢個個P-Signal配合, 入市起碼有8成以上捉倒轉角位; 再配合埋A-Signal就更加肯定
重點係做得多唔代表做得啱, 捉得啱嘅話, 機會一次就夠

想挾死人咩?

發新話題