發新話題

FEB 期指 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-2-12 09:30 發表
仁生邊有你咁好戲呀?心照啦!個自組基金破咗產咩?
MT係咪你心声呀!

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-2-12 09:16 發表
一插就出來,72變?自咀?睇吓邊個玩得開心啲!

一早講過,變幾多次都冇用,變走個臭口先啦!
重有尼張呀!産吾產!

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-2-16 10:18 發表
我呢啲性格唔係引起其他人爭拗,
係一定會引起其他人妒忌,有唔同嘅聲音,
先可以代表呢個論壇冇做馬,
比其他人知道原來技術用喺唔同人身上結果係唔一據,
只要唔好學你咁未學行先學走,按步就班,
就會發現MT's技術係可以走在天災人禍之前,
對馬彈琴,慳番啖氣!
今云仲勁,修正後的雙飛蝴蝶,任開必贏,就算夾上一萬點仲贏得勁!
如果阿Sir將一般人知的鐵兀鷹策略改良成無敵的版本雙飛蝴蝶,基本上每月穩贏不是吹牛!

雙飛蝴蝶變成沒有虧損的可能,波幅越大,威力越勁。

以為阿Sir 玩多重分身,實屬小人之心量君子之腹。
為甚麼我有興趣報讀課班?
其中一個原因是自創,靠抄的不足吸引力,
坊間有不少教期權的課程,但有哪一個會提出像雙飛蝴蝶無虧損可能的陣法?
即如我雖是業餘,以一己之力,提供近乎各位聞所未聞的方法。
而且MT Sir 不滿足於已有的招式,不斷再創新招,更是值得清贊。

日久見人心,誰忠誰奸,版友們眼睛是雪亮。
所以一直以來,我以時間來看一個人的好壞,而非一兩篇回復定忠奸。

阻住洒,拎d朿生去人度委滅la ,吾该

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-2-11 09:48 發表
sp206得50幾點,如果行組浪保守去230的話,6月有700點賺埋幅度着數啲!
當日6月206p大約攞價700點,週五麥價485點先袋215點,咁來緊相信跌穿206個位機會大,如果訊號冇被扭轉的話,4個多月時間可以將700點袋袋平安!証明只要把握得到方向及波幅,就可以賺得更多,只係研究與分享,希望管理員可以適當管理呢個版塊質素!多謝!

本論壇的宗旨為提供網友一個討論、交流,參考和分享各有關香港股市信息的平台,絕不歡迎發表任何含有廣告、文不對題、灌水、惡意、人身攻擊、粗言穢語、辱駡、恐嚇、誹謗、色情、歧視和有可能造成違法行為的相關文章,如果你觸犯了以上的規定,站方將會立即限制你的進入並且永不開放 (你的網路服務提供商也將會被發函通知).所有文章發表人的 IP 位址都將被儲存以防止任何的違法情節發生

所以72變係冇用嘅

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-2-16 21:19 發表
當日6月206p大約攞價700點,週五麥價485點先袋215點,
咁來緊相信跌穿206個位機會大,如果訊號冇被扭轉的話,
4個多月時間可以將700點袋袋平安!
證明只要把握得到方向及波幅,就可以賺得更多,
只係研究與分享,希望管理員可以適當管理呢個版塊質素!多謝!
無錯,做短倉如果做幾個月之後,其利潤可觀!
當然不會只做單邊,幾套不同月份的組合。
因應當月的變化而調節,所以才能達至穩贏。

當然,這種開倉實際只會同個「莊」對賭……
正常唔會有散戶買Long,送錢你使。

61618 牛 @ 10/30 ~ 21636 / 10000  ~~~~~~~~~~~~~~~~  61589 牛 @ 05/29 ~ 21588 / 7000

61618 為最近又最大成交額牛證!!

68331 熊 @ 05/29 ~ 22650 / 10000   ~~~~~~~~~~~~~~~~ 27830 購 @ 04/29 ~ 23400 / 7700

是日觀察圖表,最尾為日市期指和夜市期指。
鍾意就自己將圖像連抄一份自己看吧。

早晨車兄,有用心做足功課嘅分析員,在市場上一定有收穫嘅,短倉係要做兩邊先夠穩陣,策略上並唔可以好似外面咁做,跟咗香討區有個版主玩一年多,每個月都難玩,手法好幼稚,無論乜嘢策略,首先都要先有技術,市場唔會有不勞而獲嘅事,
期權1)方向2)2)時間3)幅度!

今日目標定 22550 樓上沽, 穿 22650 走佬

發新話題