發新話題

FEB 期指 期權

其實無論期指或期權都係要睇淨數會好的,日間的數字是不能作準的

我睇 4 浪反彈差唔多了

如看日圖, 250 天線剛向下發展, 別看得個市太好, 而且指數仍在它之下
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 mon219 於 2014-2-13 15:43 發表
不用客氣啦金水兄,現在只以我淺薄的見識講出來,平時睇你分析我都得益不少,大家思路同一正確時螴會加大我既信心,

見現貨市塲成交,昨天有七百多億掃上,今天都有六百億過外,根據書本知識,調整市成交縮又好似幾正路嘅升市,或者明日會有方向

引用:
原帖由 ourstation 於 2014-2-13 15:51 發表
我睇 4 浪反彈差唔多了

如看日圖, 250 天線剛向下發展, 別看得個市太好, 而且指數仍在它之下
ourstation 兄, 5浪下跌目標看多少? 206 左右?
早幾個月前你睇 2014 年可以大長沽, 看法有否改變, 目標大約多少?
請指教及先謝過

根據走勢,如果明日向下,會減弱升市走勢,但如明天再爆上226之上,基本上升市確認,所以手多多啦!

調整未夠, 估計明天仍然向下

引用:
原帖由 rcecbest 於 2014-2-13 16:24 發表
調整未夠, 估計明天仍然向下
明後天重要!

純粹睇訊號去推測,絕唔會同任何人打對台,啱唔啱就係其次,呢一點宗旨要守,否則會影響思維,投資會損失!
從bible 訊號,就算大市並非大升市,都未咁快會大趺市,如果重新推測一次,大市未來時間突破25000機會比較大,
暫時見上方阻力重重,要突破225~230難度好高,現時見上升時間剛開始,希望反反覆覆能夠突破230就雨過天程,
就算早前跌穿21226,但信心同方向未改變!

咁耐以來學識咗技術分析之餘,仲有學識唔一定要贏人,但一定要贏自己,
好多時睇啱方向定好策略都會輸,只係因自己同自已作對,呢點就係早時輸錢心得,對自己有信心,控制注碼,輸咗無怨!

發新話題