發新話題

FEB 期指 期權

港匯收巿后再有熱錢流入,指數短期不會下滑!

219, 220 bears killed today.  No more big chunk bears nearby.

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-2-11 16:44 發表
如果唔好彩穿三角形,就要先度頸194,萬八?萬三差不多,所以穿三角形機會不太大,挑戰240就似樣!
中日隻揪就難講..... 突然有一天無厘頭大跌,即係東海出事,希望唔好,但又要有心理准備,唔係點到萬三
又四字都唔會咁好大升,而Sir數的X浪行完,現行A,同波浪許數法同步
波浪、歴史、玄空、政治軍事、退市、德國法院判德國政府買歐債違憲.........
條長期大TL 試左三次都彈,通常第四次就.......
當然多數人覺得沒可能,但亦附合市場上九輸一贏的道理
這只是其中一個看法!

實際玩技術分析可以玩得好細緻,但發現當成熟過程中,大戶可以玩得簡單好多,企得越高望得越遠,
最奇怪嘅事,每一個人都會大鑼大鼓話比人聽贏幾多,但輸時就失蹤,其實無必要咁做,在市塲有贏有輸好正常,如果有人話比大家知日日賺,唔會輸,呢條友咪當大家老襯囉,講咗咁多肺話講番正題,尋日果兩張單106L,90點走,如果唔走收市得番49點,呢個道理好簡單,睇錯就要斬,唔好有期望,重新部署,今日市塲亦話比我知係正確,所以分享吓輸咗錢嘅心情,

市塲唔會比時間你諗,要諗在進塲前就要諗清楚!

引用:
原帖由 CB900 於 2014-2-11 20:08 發表

中日隻揪就難講..... 突然有一天無厘頭大跌,即係東海出事,希望唔好,但又要有心理准備,唔係點到萬三
又四字都唔會咁好大升,而Sir數的X浪行完,現行A,同波浪許數法同步
波浪、歴史、玄空、政治軍事、退市、德國法院判德國政 ...
CB兄所指嘅波浪許係邊個?其實我比較簡單,情有獨鐘係技術分析,其它國際大事好小渾為一談,亦都好小放在投資考慮因素,就如日本同呀爺開火,有人會怕隨時走火,呢個只係可能,五十五十,既然大小,如過馬交,講起五行術數,如果咁準,測吓幾時幾刻運氣到先落注好過,但各有喜好啦,各有不同,個人認為濫而不專,只有不成大氣,講多咗,勿怪!

其實真係好奇怪,上兩次有師兄問多幾個問題都停賽,反而有攪事之徒會話意見不會,呢度係討論大市,討論人哋輸死反而冇人制止,剛見討論區人流多咗開心,真係冇辦法!有呢啲人出現,睇吓邊夠胆做推測!

世事如棋局局新,用幾支大陽燭打穿22500,23350,收係上面就信大浪上,而家當反彈看!
希望二月如金水兄所言上二萬四吧!

看陰陽对掉轉雙陰要看明天是否行陰!

引用:
原帖由 CB900 於 2014-2-11 20:08 發表

波浪、歴史、玄空、政治軍事、退市、德國法院判德國政 ...
其實升六千話pe低,經濟開始複蘇,環球經濟好番,又開始放水,要有論點…
同樣地跌六千都有誘因,看圖看得多,當知道有黑天鵝便更確定方向…
人家打仗都continency plan 啦!好正常

唔知索羅斯人家點分析的呢?
都唔會講我地聽

發新話題