發新話題

FEB 期指 期權

師兄呢个系年周圗,行对秤应糸M+M+V就正晒?

今个月我都未下过注,如果大户上反过年前225个位就一惘打盡散户,買佐珼股就只有輸走平仑,坐反上去都無得赢,你话系吾系?

引用:
原帖由 2014Bingo 於 2014-2-9 13:27 發表
師兄呢个系年周圗,行对秤应糸M+M+V就正晒?
師兄所指的M相信是純圖表派形態學,是睇書還是交學費上課的?香港啲技術分析書睇得好厭,反而有時走上大陸買嘅有啲新意

吾係丫,外边通用術语呢,亍市个个講旣流行代碼。

引用:
原帖由 2014Bingo 於 2014-2-9 13:37 發表
今个月我都未下过注,如果大户上反过年前225个位就一惘打盡散户,買佐珼股就只有輸走平仑,坐反上去都無得赢,你话系吾系?
忍得手睇準先落注,正所謂令願錯過,不要輸錯!
根據圖表,下面都幾多避震,要跌穿三角形唔係太容易,但一旦穿咗,萬八就應企唔住腳,下面就是歷史鐵底萬三先有支持!

暫時大戶雖然殺得狠,但唔駛太悲,如果信要雙腳先企得穩,而家隻右腳都差不多點地,站穩之後未來時間就是急升突破25000,只要穩守20586,在形態及韻律上是配合的,個人思想未轉向,相信大市亦一樣!

引用:
原帖由 2014Bingo 於 2014-2-9 15:08 發表
吾係丫,外边通用術语呢,亍市个个講旣流行代碼。
通用術語?講兩句分享吓可以嗎?

好多架,要先明解就会講的。

回復 315# goldwater 的帖子

11年都去吾到13000,我睇3年内都上吾到25000.尼五年中间線就係21000,咁一年内又点突破?

回復 318# 2014Bingo 的帖子

若果下行浪完成時可以守住三角底,上行浪就會衝破250,2014年目標可見26500,如果冇估錯,只要現行訊號未有扭轉,大市將有一組GP!

回復 319# goldwater 的帖子

但願如此,下周先开一注向上,到23000再加一注,24000再加一注到25000平洒佢,預計可嬴六仟点今年內!

發新話題