發新話題

JAN 期指 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-1-27 11:35 發表
21850是浪3底的話,浪4責任是盡力修補今早裂口,浪5的責任就是要下破浪3底,正所謂危機,把握好會富貴!
裂口區22410~22038=372點,如果低位21850為浪3底的話,未來時間修補裂口0.5=22224,0.618=22267
如果唔補明日再裂口真係冇眼睇!

???

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-1-27 14:51 發表
http://holland.pk/1y64
裂口區22410~22038=372點,如果低位21850為浪3底的話,未來時間修補裂口0.5=22224,0.618=22267
可能 3浪底都未見...

即是向上反彈阻力相當大,而未肯定浪3完結,但浪5仍未出現,策略上SC較安全!

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-1-27 15:08 發表
即是向上反彈阻力相當大,而未肯定浪3完結,但浪5仍未出現,策略上SC較安全!

220C 都幾大注 SC @ 13x 咁喎!

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-1-27 14:51 發表
http://holland.pk/1y64
其實看型態唔係幾好,太陰麥當勞起角,杜指一陰遮四陽,資金呼呼聲流出(重背馳港股),似11年。之前計94,04,又一大插,14真章重未來!
食中個下跌5浪就夠食飯

今年東海如果出現擦鎗走火,我完全不意外,到時股市會點呢?

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-1-27 15:15 發表

220C 都幾大注 SC @ 13x 咁喎!
做下月224C感覺上好啲!

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-1-27 15:21 發表
做下月224C感覺上好啲!
今日做?

引用:
原帖由 CB900 於 2014-1-27 15:17 發表

其實看型態唔係幾好,太陰麥當勞起角,杜指一陰遮四陽,資金呼呼聲流出(重背馳港股),似11年。之前計94,04,又一大插,14真章重未來!
食中個下跌5浪就夠食飯

今年東海如果出現擦鎗走火,我完全不意外,到時股市會點呢? ...
從技術分析判斷出入市的話,在未知之素的推測不列考慮之內,在下只能以圖表作參考

到時應該有訊號出現的

回復 1077# CB900 的帖子

236點,應該冇乜所謂,賺時問值至到見浪5都唔錯!

發新話題