發新話題

JAN 期指 期權

好生鬼呀!!   哈哈.  
引用:
原帖由 goldwater 於 2014-1-21 16:16 發表
1針23184,1針23170,千其唔好話我知大戶接咗我哋老散貨啊

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-1-21 16:16 發表
1針23184,1針23170,千其唔好話我知大戶接咗我哋老散貨啊
程式盤,左手交右手多
不過,你話隊爆按金屈人平倉繼續升合理
大戶大把好位吊高做淡
睇明日結果

早幾日都有裂口高開再隊落黎
最後升穿晒,成個下午建淡倉
建倉時間意義大些

呢個呀椰,穫穫驚個酸唔死,放水?今日大把醒目仔啦!佢話等緊你(錢)過年呀!

hmmm, 我反覺得今日兩針係泥隊穿淡友止舌位.  亞爺有咁好死      信亞爺??
引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-1-21 16:50 發表

程式盤,左手交右手多
大戶大把好位吊高做淡
睇明日結果

建倉時間意義大些 ...

都跌左甘耐, 是時候反彈.

引用:
原帖由 rcecbest 於 2014-1-21 17:20 發表
都跌左甘耐, 是時候反彈.

週線同日線12月至今都陰多陽少如果呢一野挾爆都好夠勁的!小心為上!

中国央行继周一宣布已通过SLF注入流动性后,今天也如约重启暂停近一个月之久的逆回购,不仅包括常规的7天期逆回购750亿,还新增了跨春节的21天期逆回购1800亿,单日释放资金量达2550亿,创下了去年春节来的新高。

交易员们普遍认为,2550亿逆回购绝对超出预期了,今天上午债市一片上涨。21天逆回购主要为了应对春节走款,是临时性品种,以前也曾出现过,但市场更看重的是量,央行如此派发巨量“红包”,将令节前的资金无忧。

除此之外,央行还有许多举措确保节前流动性,周四还将通过国库现金定存向市场注入400亿3月期资金。

根据交易员透露,7天逆回购的利率继续持平于4.1%,而21天逆回购的利率为4.7%。受巨量实质性流动性注入带动,今日市场资金面骤然宽松,资金价格全线大幅跳水,债市二级市场也买盘涌现。截至10:45分,隔夜和7天回购利率分别报3.64%和5.43%,较前日大跌66个和116个基点。

回復 838# mon219 的帖子

Thank you Win-Hing!

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-1-21 16:50 發表

程式盤,左手交右手多
大戶大把好位吊高做淡
睇明日結果

建倉時間意義大些 ...
正股唔同啲輪,好難玩到左右手嘅,今日咁嘅好消息都升唔穿234,可能真係要等壞消息先有機會,如果23291係反彈浪頂的話,再配合大富未來時間路線行,力量都會幾強,229不容有失。

發新話題
最近訪問的版塊