發新話題

JAN 期指 期權

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2014-1-18 16:17 發表

有無可能 sp nei... 國腳 call 到好似 ng 小...
Adr國指插穿一萬!跌178點
點睇升呀?
仲有,用小時圖睇
230C早幾日撈底好倉果支成交柱,
琴日再有一支同等張數係高位!
你要解讀成加碼而唔係食胡,我無嘢好講!

之前強調的23025有沒有由阻力變支持
星期一會開估!
23025守唔到的話,下面啲牛仔有難!

上個月的功課,
最低的Call輪行使價 22900,
而最高的Put輪做晒牆紙,行使價22100
發寒商現在有兩個誘因要質瓜恆指
第一個係最後五日平均價低過22900
才食盡call輪,
第二個係殺下面啲牛仔

如果我係大戶的話,大插水令末日put輪翻生
仲要刻意插穿22000,去到21958
跟住爛vnd

跟住爛好心提你,
當年高位是 31958
等你唔敢撈底

然後期結依舊估22345或22456

p.s. 上個post錯手按回復

引用:
原帖由 CB900 於 2014-1-16 12:35 發表
國企幅圖差過恆仔,信研的研究,阿爺領先恆仔先有運行!
但大富rp 2d3,行gp都唔上!今星期唔破23350唔係幾好
7/2老美又談國債上限…
啱啱恒仔撞通道頂回落,星期一忌陰燭收市

过年理应用畜生拜神!無理由过倒節,过倒都吾命長,用尼开年!

回復 710# butterflyjoan 的帖子

請留意訊号!

???

引用:
原帖由 uuyyuu 於 2014-1-18 18:22 發表
过年理应用畜生拜神!無理由过倒節,过倒都吾命長,用尼开年!
上年 ar 爺紅盤後先插 + wow... 會否夾到年 30...

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2014-1-18 16:17 發表

有無可能 sp nei... 國腳 call 到好似 ng 小...
今個週末都好熱鬧,大倉成交有好多幾個可能,除單方向long 及short之外,亦有可能是L+S,232lp+230SP睇結算價230之下,或230LP+232SP結算在232之上,要估大戶做乜策略,相信我哋眾老散只得一個〝估〞字;除期權外,亦要留意期指合約張數,昨天升市合約增加5844張,未平倉合約又再度突破十萬張,一般吹水都會點大家,市塲睇好,未來是升市,而個人睇就未必,兩個可能都有,事實上突破23000後,沽壓是增加咗,但相信單憑幾千張沽盤要即時將大市扭轉方向,又未必會易事,週初及23400是關鍵!

而在14/1.當日判大市見了即月浪底,其實並非太有信心,因為250天線之下可以是無底深潭,但今天在訊指示下,先試230,再試234阻力,而週五高位23291可算是方向做對了,餘下時間是否能突破234挑戰240?而個人認為,方向已開始扭轉向上,力量未完!

力量未完,又有大佐力,回揷可有幾佰点,又有可能飛冲天,咁点开仑呀,过左年先隐陣D?

我都係去马耳袋夫晒太陽先啦,反尼睇下边个死我都样开心。

發新話題