發新話題

NOV 期指 期權

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-11-11 10:28 發表

呢轉我睇 217, 呢 2 日有小反彈, 之後向 217 進發
大戶已經用 2 個月既時間調教散戶甚麼是逢低反彈了, 甚麼是 226 支持, 甚麼是 5 浪上升, 亦從財演那裡已經把散戶一一洗腦, 星期一一個大反彈, 又一大推散戶轉碼或加倉, 以為 5 浪爆升, 十今興奮

此一舉一動, 盡在 mt sir 教既技術中看得一清二楚, 你們看明天財演又一次改睇法了, 今晚佢地又要諗借口, 會唔會用三中全會無新意為借口呢? 定係話大戶質低入貨, 叫人逢低吸立呢? 借口都係留番俾d財演慢慢諗. 頭暈? 財演仲頭暈呀!

用大浪方法去看, 早幾個月就睇到十一月係咁走, 從細浪方法去看, 呢幾日亦都清清楚楚, 不用多講吧, 各師兄姊, 繼續努力呀! 此版亦開始引人入勝了, 按 refresh 按到手軟.
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-11-13 21:52 發表

大戶已經用 2 個月既時間調教散戶甚麼是逢低反彈了, 甚麼是 226 支持, 甚麼是 5 浪上升, 亦從財演那裡已經把散戶一一洗腦, 星期一一個大反彈, 又一大推散戶轉碼或加倉, 以為 5 浪爆升, 十今興奮

此一舉一動, 盡在 ...
ourstation 兄, 看走勢已經見頂轉勢了, 你睇先到 217 會有反彈, 再落向下目標看多少? THANK YOU

引用:
原帖由 bb2682 於 2013-11-13 23:00 發表

ourstation 兄, 看走勢已經見頂轉勢了, 你睇先到 217 會有反彈, 再落向下目標看多少? THANK YOU
要用尺度, 大家應該知道"尺"是什麼了.  到站再出吧!

不過而家係大長沽, 從溫之前既 post 就明
引用:
原帖由 ourstation 於 2013-9-5 22:23 發表
從日圖signal, 加破3角, 大荼飯在前, 此可謂最後的晚餐, 走幾高就要度一度先知

走完呢轉就要大長沽了, 時間大約十月尾至十一月, 到時至係食大大餐既時候 ...
引用:
原帖由 ourstation 於 2013-9-16 09:55 發表
大家都知我只係看 trend, 即睇長線一點, 可以講細浪我沒太多時間去看, 所以留俾其他師兄去發表

從伴月圖看, 我的天羅地網匯聚係 23626, 時間係 9月, 即 9月內有機係受制於此位置, 但今月係港/美期權季結, 從港股及 ...
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

回復 233# ourstation 的帖子

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2013-11-11 11:19 發表
咁牛皮,點睇:
LC236 @ 50 點 + LP 218 @ 50 點?
一爆邊就搞掂……
這是幾另類的戰術!
結果:
LC236 最高曾上至 125,當你只是105才平倉,已追回成本!
LP218 最高曾上至 89,當你只是82才平倉,這就近乎無本生利!

那麼,甚麼時候才用?
基本上只限 日線圖在保力加通道底部,然後牛皮一段時間才用。
無論佢反彈定繼續破底,你都無得輸!
你可以參考二月和六月下插時的走勢,就會了解 LC+LP 的妙處。
這招是我六月時過夜實踐過。
雖然食得唔靚,但基本上是從實戰中自學的成果。

可是只限保力加通道底部,頂部派貨可以好牛皮!
呢招失效機會很大。

自己今日都無做到,只入了LC淨坐過夜……
雖然超有信心佢會反彈有突,但做埋LP即日仙才是上下其手!

唔止蝕原因:
234C, 236C, 238C, 240C 全部有主動重長倉,無理由無得彈!
我贏唔到錢唔等於落大注的大戶唔想贏錢,任你點震都唔走。

夜期仲要質低落去 22400,今云勁囉。

Good morning

many thanks

八番拿埋,麥當奴-pc,睇埋大佬頂唔頂得住先。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2013-11-14 04:56 發表

這是幾另類的戰術!
結果:
LC236 最高曾上至 125,當你只是105才平倉,已追回成本!
LP218 最高曾上至 89,當你只是82才平倉,這就近乎無本生利!

那麼,甚麼時候才用?
基本上只限 日線圖在保力加通道底部,然後牛皮一段時間才用。
無 ...
Thank you for sharing!

Good morning all!

引用:
原帖由 klm 於 2013-11-14 09:46 發表
八番拿埋,麥當奴-pc,睇埋大佬頂唔頂得住先。
Thank you C-Hing/Jie!

發新話題