發新話題

NOV 期指 期權

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2013-11-13 10:08 發表

食成400點,肥啦!
其實都係好運學到呢套技術,有時啲訉號真係實食冇痴牙,而且係數以百點計,唔會貪求十點八點去冒風險,以車兄咁細心,相信得到呢套技術之後,一定比我捕捉得更準確

234C 見到奇景……
49點和50點有 過百注等入,亦有200+張成交佐!!

撈底要量力而為,後果自負。

p.s. 申報利益:入佐1手。

回復 221# goldwater 的帖子

Goldwater C hing:
我只因的技術尚未精湛(未能把握, 沒有信心留到今天, 否則我都有400點)...昨天的市況真的動搖了我. 要再好好地重新學習......

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2013-11-13 10:40 發表
234C 見到奇景……
49點和50點有 過百注等入,亦有200+張成交佐!!

撈底要量力而為,後果自負。

p.s. 申報利益:入佐1手。
中計添……
不過唔緊要,V得好快。

引用:
原帖由 WEN861 於 2013-11-13 10:40 發表
Goldwater C hing:
我只因的技術尚未精湛(未能把握, 沒有信心留到今天, 否則我都有400點)...昨天的市況真的動搖了我. 要再好好地重新學習......
wen861兄在預測的方向正確,可能是市場上的訉息令到早平了倉,反覆嘗試,就如在下一様,可以形容為武痴,集中精神去研究一種值得研究的技術,唔會三心兩意,自有所成,繼續努力,加油

達標 ...
上升 ...
[IMG]http://www.etnet.com.hk/www/tc/common/chart_oneminute.php?type=detail&code=HS1[/IMG]

用剛學到的V-Swing 計算,或者可以印證了前幾天的急升急跌,再者,配合日線圖射子午,因為已經轉了勢,今次的跌幅應該不是幾百點那麼少,昨天long 了张 226 put ,现在已经赚了三倍了,整个蝴蝶倉也轉虧為盈,MT 技術真的厲害。

引用:
原帖由 sebtam 於 2013-11-13 15:58 發表
用剛學到的V-Swing 計算,或者可以印證了前幾天的急升急跌,再者,配合日線圖射子午,因為已經轉了勢,今次的跌幅應該不是幾百點那麼少,昨天long 了张 226 put ,现在已经赚了三倍了,整个蝴蝶倉也轉虧為盈,MT 技術真的厲害。
...
一字寄之若"劲"

回復 228# goldwater 的帖子

金水兄,過獎了,我一點都不“勁”, 還在學習中,今次都是好彩,MT的技術才是“勁”,日後還要跟金水兄學習。多謝你一直的分享,我一直都有看的,你推介的2208都幫到小弟賺到餐飯食下, 謝謝

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-11-12 16:38 發表
今日成交都好細,簡單講,個市唔死冇運行,未穿22610前,唔好諗得太多!
如果冇推算錯,大陸股市有排未死完,連肥央都踩多腳,真係死得好慘!

發新話題