發新話題

OCT 期指 期權

請問你們多數監控什麼分鐘的圖表呢?
Thx
[IMG]http://www.etnet.com.hk/www/tc/common/chart_oneminute.php?type=detail&code=HS1[/IMG]

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2013-10-28 11:54 發表
如果明朝 232C 低位仍在 8-9點,可以 Long Long 佢……
For less margin, how about LC232 / SC234

引用:
原帖由 oem7110 於 2013-10-28 13:15 發表
請問你們多數監控什麼分鐘的圖表呢?
Thx
1分鐘、15分鐘、60分鐘睇過夜……

我買佐過周末的牛證有大注高位食佐胡,回避一下先。
等位入過,無膽反手住。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2013-10-28 11:51 發表
今朝 228C 好多重注係 LC 度等緊 93-95入,只入了部分……
上飽倉後,後市會升得好靚!
目前連第一個位 22822 都係一閃即逝。
之後就想買都無機會。
自己諗下點撈底啦!
...
單以成交睇唔多似一閃即逝,睇住22822上上落落,反彈成交薄,彈完後小心!

引用:
原帖由 fatpat 於 2013-10-28 13:36 發表
For less margin, how about LC232 / SC234
係穩陣既,不過買得Long 預佐輸,限制最多贏200點,好咩?

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-10-28 14:10 發表
單以成交睇唔多似一閃即逝,睇住22822上上落落,反彈成交薄,彈完後小心!
長倉唔等得,牛皮都係輸。
寧願吼位入過。

人地牛證可以擺得都唔擺,抗跌力咁強,有古怪囉。
不排除食住d,放段放牛,始終唔知佢個底買佐幾多!

反而睇有機走番去226,long call 228 107點 + short call 226 247點

背馳, 無膽買上

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-10-28 14:18 發表
反而睇有機走番去226,long call 228 107點 + short call 226 247點
228C 又出現掃貨活動,睇路。
不過,呢半粒鐘真係跌,無得拗頸。

彈完

發新話題