發新話題

SEPT 期指 期權

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-9-16 09:55 發表
大家都知我只係看 trend, 即睇長線一點, 可以講細浪我沒太多時間去看, 所以留俾其他師兄去發表

從伴月圖看, 我的天羅地網匯聚係 23626, 時間係 9月, 即 9月內有機係受制於此位置, 但今月係港/美期權季結, 從港股及 ...
ourstation 兄, 你睇今次可以走得幾高?

引用:
原帖由 bb2682 於 2013-9-16 10:09 發表

ourstation 兄, 你睇今次可以走得幾高?
有2個數, 大約係上次升浪計算既 24343-24478 同 ILM 既 26290, 時間 11月
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-9-13 16:39 發表
4唔4?真係奇
今朝裂口高開又冇份,又係得個睇字,但總好過兩頭顫,如果上週見4浪的話,現在浪5首目標236次目標246,以訉號的推測,今個月會在高位結算,年結亦會在近最高位結算,但其間仍有一組

從圖表上發現,上週推算恆指打破金鐘,可算是失敗,但國企指數反而先行一步,相信倚著上証運行一組Gp,國企會跑贏大市,上望118。

???

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-9-16 11:21 發表
從圖表上發現,上週推算恆指打破金鐘,可算是失敗,但國企指數反而先行一步,相信倚著上証運行一組Gp,國企會跑贏大市,上望118。
CHING,

恆指打破金鐘失敗...???

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2013-9-16 12:08 發表

CHING,

恆指打破金鐘失敗...???
表達錯了,在下上週估恆指在高位收,今日將見破金鐘,但仍未出現,相信要多得一週!

???

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-9-16 12:13 發表
表達錯了,在下上週估恆指在高位收,今日將見破金鐘,但仍未出現,相信要多得一週!
OIC... TKS CHING...

其實班老大講又唔退市,抽升股市,耶倫上場就好續量寬,一個國家訂立左方向唔會輕易改變吧。
我看老貝19號講話:(((因美國經濟有改善,量寬有需要調整,先是降低每月一百憶買債,時間明年初才
落實,但如果市場經濟有逆轉,買債規模可以再調整的……)))   純屬推測!!
結果都係收縮買債,14年尾加息。但股市要看大大如何表演
歐洲已對日本和老美的量寬接受唔到,德國大選後可能反彈,日本車量寬後搶走歐洲汽車業生意,歐洲佬會唔會
被人打唔還手呢?

引用:
原帖由 CB900 於 2013-9-11 11:56 發表

看來看去依家個浪似現上升5浪,上次214調整係4來的,5抄1的1.618,目標236(今月最盡位了)
就快有大細g底出現,將出現2調整的急跌!
最好出最後的消耗裂口和單日轉向,亦配合19號老貝吹水,咁就一定博了。
金水師兄意見如何? ...
有d消耗性裂口的味道了!

回復 449# CB900 的帖子

再今天裂口上升令大貴紙五改變及再度拋離的情況下,有另一感覺,3浪1-5正運行中,由於2及4浪的調整嚴重MQ,大浪上托的情況,暫時難以改變。

發新話題