發新話題

JUL 期指 期權

即月一定先冲218再急回210結算!

個巿停了在這個位,唔知想點

引用:
原帖由 NOWATER 於 2013-7-18 13:31 發表
何否講下其中道理!谢谢!

大家午安!

引用:
原帖由 NOWATER 於 2013-7-18 13:31 發表
會否反轉

引用:
210結算 OK
冲218     Hope not

上有壓力,下有均線往上推,咁即系話個市又5升得,又5跌得住。小弟推測要等到下個星期中先至有方向咯!

引用:
原帖由 CB900 於 2013-7-11 12:10 發表

既然裂口破211,相信會挑戰218
看來重有3-5上升,下星期中開始轉倉,大大仙namy好耐,箭在弓上了
大貴行gp唔插只係向橫行,証明向上力量不弱,210以大陽大成交破位,應該唔咁快穿,
依家返轉頭班友轉唔到身,係都托沽,有機試的
當然如果大陰打穿209反手,lc216了

依家23/4和8/7的 uptrend 好似,轉勢時間唔配合!

個市結果無即日行去大仙度嗰個moving target,明天有力上的機會增大了,開了少許左右逢源,明天有二百點波幅就有錢賺了。

這種橫行待變形勢,IV續日回落,對八, 九月份的蝴蝶倉非常有利,啲NAV開始靚仔了。

今日轉頭研究緊紫金long put,underlying大富#2D3兼LM,問題係邊張合約,邊個月爆得最勁。

市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

引用:
哔!我係213L左两边,呢次可食两边,正!

發新話題