發新話題

JUN 10 期指,期權

要move 都係等下午??為什麼?

要move 都係等下午??為什麼?

should go out, can't watch market,
bless bro sis win more. have a nice day!

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-6-2 16:12 發表
大仙見TST東, 期指如能再上19500水平, 或回試19605...
期指6月2日低見19345點反彈, 6月3日高見19894點回落, 從15min圖看, 高位為一反彈浪之力量縮減目標, 亦為Mr. Gann阻力, 唯時間未見行完..

從5min圖看, 今日上午高位19894點為另一反彈之力量擴張 & 時間縮減目標, 下午或回試19850水平..

期指如見大成交上破19900水平, 則反彈時間 & 力量未見縮減, 期指上行目標約20220-20250水平...

如下午下破19793點, 則調整時間 & 力量未見嚴重縮減, 期指調整次目標約19750水平19680水平...
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 psho 於 2010-6-2 19:27 發表

支持ok兄每日寫走勢預測! ok兄,你是用甚麼系統進行大仙等的預測的?
MT Sir嘅短炒聖經

引用:
原帖由 Middleway 於 2010-6-2 21:15 發表

Ok Hing
小弟再過十年都唔及你。
只係用最簡單角度諗,期指數日前突破Daily cht下降通道頂,之後連日都是抽高後回軟低收,將可能出現的是假突破後跌回通道內,或現時只是突破後回試通道頂,確認回試成功支撑後又要再上。以上隨後都可能有較大波幅。
小弟啲料唔得,見步行步。
Thanks Middle兄
Middle兄太謙, 小弟都不時留意閣下嘅分析, 對於搵出訊號都好準確, 就好似尋日上晝, 喺大家好入面提及嘅#2D3
希望Middle兄有時間能夠多啲上嚟分享, 相信各位同學會學到唔少嘢

謝謝你! OK 兄

引用:
原帖由 soso 於 2010-6-3 01:00 發表

OK兄,美股港股應該開始行最後一個反彈浪c,之後大跌,師兄睇大約會行多少日同埋目標範圍幾多呢??謝謝解答
以日線圖看, 期指下星期二為一反彈浪之時間 & 力量擴張高位約20250-20280水平, 而下星期一亦見一對稱時間 & 力量於該水平..
期指如未見大成交上破20300水平, 期指下跌力量縮減目標約19300-19330水平、次目標約18750-18800水平...

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-6-3 13:31 發表

以日線圖看, 期指下星期二為一反彈浪之時間 & 力量擴張高位約20250-20280水平, 而下星期一亦見一對稱時間 & 力量於該水平..
期指如未見大成交上破20300水平, 期指下跌力量縮減目標約19300-19330水平、次目標約1875 ...
唔該師兄

Fut Still at day Open price  
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-6-3 12:58 發表

期指6月2日低見19345點反彈, 6月3日高見19894點回落, 從15min圖看, 高位為一反彈浪之力量縮減目標, 亦為Mr. Gann阻力, 唯時間未見行完..

從5min圖看, 今日上午高位19894點為另一反彈之力量擴張 & 時間縮減目標, 下午或回試19850水平..

期指如見大成交上破19900水平, 則反彈時間 & 力量未見縮減, 期指上行目標約20220-20250水平...

如下午下破19793點, 則調整時間 & 力量未見嚴重縮減, 期指調整次目標約19750水平19680水平...
細仙見TST西, 可能要回落至19680水平..

發新話題