發新話題

DEC 09 期指,期權

morning All~

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-21 17:28 發表

睇DTR圖MCF-DN破主線真係好好用
配合MOC同步拗落破線, 所以彈完又再破底繼續落...

喺大仙做Mini-test都好準確, 上晝10:40高位21202 & 11:35高位21152遇到Mr. Gann阻力配合槍插穿即回, 而15:45低位20918 & 16:10低位20897亦都係Mr. Gann支持, 各位同學可以試下做Mini-test, 睇下搵唔搵倒小弟所講嘅阻力/支持
引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-21 17:31 發表
咁就要睇吓細仙 & MOC會唔會係低位#2D3, 係嘅話聽日應該會抽返上210樓上...
10月21日期指收市前, 期指觸及Mr. Gann支持, 而細仙 & MOC出現#2D3, 配合持槍 & #1 CL Merge拗上, 尋日上晝即挾3xx點

大仙尋日上晝出現#2D3, 下晝裂口低開, 現運行MGP準備回落...
留意大仙DTR圖行MCF-DN, 配合#1 CL Merge拗落...
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 tika 於 2009-12-22 15:55 發表
聽日我估跌返209
又會夾落既...估下姐....唔駛咁認真掛..

今日個市跌..., 估唔到,.....咁仲大鑊....

引用:
原帖由 tika 於 2009-12-23 10:13 發表

又會夾落既...估下姐....唔駛咁認真掛..
彈力+ 成交 真係唔強&  多

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-18 12:43 發表

Afternoon All

以頂底度今日係一個PQ位置, 而以底底度則要到下星期一上晝先係底...
但兩種度法, 目標都大約喺21050水平, 因此留意下晝至下星期一上晝有冇大成交下破21050水平...
如見大成交下破21050水平, PX目標睇下星期三見20600-20650水平...
睇下今日到唔到先

別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 floydhk 於 2009-12-23 10:16 發表

彈力+ 成交 真係唔強&  多
好多人見21000忍唔住去撈底

牛皮居多

我都係唔住去撈底  入左 69131 而家嚇到賣左~~~又輸 $600

69131       恒指瑞銀零五牛R 0.051  0.009/
15.00% 0.048/
0.057 0.060 0.062/
0.049 254,170 60,000 0.061

引用:
原帖由 neighbor 於 2009-12-23 10:24 發表
我都係唔住去撈底  入左 69131 而家嚇到賣左~~~又輸 $600
69131係咪209回收呀?.. ...師兄都好博喎

發新話題