發新話題

DEC 09 期指,期權

引用:
原帖由 willy 於 2009-12-18 15:37 發表

請教一下師兄, 睇即市圖用邊個軟件或幫襯邊個網站 (如aastocks, 財華網) 的較好?

有無d係同時睇到現貨同期指? 收費會唔會好貴?

thanks!!!
如果只係純粹睇即市, SP都有簡單技術指標而穩定嘅即市圖表, 但如果有埋進階嘅技術指標 & 分析工具, 小弟覺得Winquote會係一個唔錯嘅選擇, 雖然月費會比aastocks貴; 不過如果用得倒MT Sir所教嘅嘢, 小弟就覺得Winquote做即市分析係物有所值
而且Winquote仲可以睇期指、期權、外匯、期油、黃金、歐美及東南亞國家嘅指數, 真係幾唔錯...

正所謂一分錢一分貨, 貴唔貴就要視乎件貨品對於Willy兄有幾大幫助, 在小弟而言, 暫時Winquote都幾幫倒手
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 tika 於 2009-12-18 15:41 發表

睇得準短炒都幾禾味喎...
如果MOC、細仙都出#2D3, 而又有大仙#1 CL Merge拗上配合, 效果應該唔只反彈咁少, 就算係BMA都起碼彈2-3xx點

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-18 15:56 發表

如果MOC、細仙都出#2D3, 而又有大仙#1 CL Merge拗上配合, 效果應該唔只反彈咁少, 就算係BMA都起碼彈2-3xx點
Agree, 因為開始見玩震蛋

引用:
原帖由 紅瑪瑙馬 於 2009-12-18 15:50 發表
OK兄, 你指的是1分鐘圖嗎?
Sor, 講漏咗, 小弟頭先係睇MOC見#2D3

引用:
原帖由 paaq 於 2009-12-18 15:59 發表

Agree, 因為開始見玩震蛋
Paaq兄今日睇倒啲乜嘢, 唔知方唔方便分享一下?? thanks

大戶玩好多假腳...

犀利過朗拿癲佬

OK兄打咁多字..辛苦哂

多謝ok 兄全日分析....

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-18 15:54 發表

如果只係純粹睇即市, SP都有簡單技術指標而穩定嘅即市圖表, 但如果有埋進階嘅技術指標 & 分析工具, 小弟覺得Winquote會係一個唔錯嘅選擇, 雖然月費會比aastocks貴; 不過如果用得倒MT Sir所教嘅嘢, 小弟就覺得Winqu ...
想問OK兄咁WINQUOTE有冇股票期權架?

發新話題